Aktualno Županija

Poduzetnička zona Gornje Mekušje uskoro dobiva prve hale – u veljači se očekuje početak gradnje

Zona Mekušje

Gradnja prvih hala u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje očekuje se u veljači.

Potvrdila nam je to pročelnica Daniela Peris, podsjetivši da je ova gradska zona podijeljena na 10 parcela proizvodne i poslovne namjene, s kompletnom komunalnom infrastrukturom.- Grad Karlovac je donio Odluku o uvjetima prodaje zemljišta s ciljem poticanja zapošljavanja prvenstveno nezaposlenih osoba s prebivalištem na području Grada Karlovca te poduzetnik tog uvjeta ostvaruje najviše povlastica. Zbog povoljne prometne lokacije i komunalne opremljenosti zona je atraktivna potencijalnim ulagačima, što može potvrditi i činjenica da je do sada prodano 6 parcela. Radi se o pretežito proizvodnim djelatnostima (metaloprerađivačka, prehrambena,) ali i uslužnim. Za sve prodane parcele u tijeku je izrada projektne i investicijske dokumentacije, te se tijekom veljače očekuje i prva građevinska dozvola i početak građevinskih aktivnosti investitora u zoni, kazala je Peris.

Od 2016. u uređenje ove zone uloženo je 17 milijuna kuna, u što su uključeni troškovi uklanjanja građevina i čišćenja prostora bivše vojarne, razminiranje, izrada urbanističkog plana uređenja.Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja zone je 10,2 milijuna kuna, od kojih je sufinancirano iz EU fonda za regionalni razvoj 85 posto, odnosno 8,5 milijuna kuna, dok je Grad Karlovac financirao 15 posto ukupne vrijednosti projekta.

Za preostale četiri parcele natječaj za prodaju je upravo zaključen pa bi za nekoliko dana trebalo biti poznato jesu li i one dobile vlasnike.

Inače, od dosadašnje prodaje parcela u zoni Grad je uprihodio 5,736.243 kune. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal