Aktualno OG sada Ogulin

Digitalna Noć muzeja u Ogulinu izazvala zanimanje naših sugrađana

 

U petak je diljem Hrvatske održana, 16. po redu, Noć muzeja. Radi se o manifestaciji koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, a tijekom proteklih godina prerasla je u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Ovogodišnje izdanje Noći muzeja održano je, uslijed epidemije koronavirusa, u digitalnom obliku, i to na temu Zadaće muzeja u uvjetima kriza. U ovoj manifestaciji sudjelovale su i Ivanina kuća bajke i Zavičajni muzej Ogulin, pripremivši niz zanimljivih online sadržaja koje ste mogli pratiti iz udobnosti vaših domova.

Kako doznajemo, u Ivaninoj kući bajke iznimno su zadovoljni odazivom na programe koje su pripremili. “Predstavljanje Baze bajki, od petka do ponedjeljka u 10 sati, prikupilo je 1152 pregleda, dok je izložbu Junaci (i antijunaci) iz davnine posjetilo 545 posjetitelja!
Podsjećamo da su svi sadržaji i dalje dostupni za sve online posjetitelje!” – poručili su iz Ivanine kuće bajke.

Djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin pripremili su za ovu priliku Virtualnu šetnju muzejom, te 2. izdanje kviza o muzejskim i nemuzejskim temama vezanim uz Ogulin “MUZ – KVIZ 2”. I oni su zadovoljni zanimanjem  kojeg su pokazali sugrađani. Prema riječima ravnateljice Ane Krznarić, Virtualna šetnja je imala 1223 pregleda, podijeljena je 22 puta, a označena je klikom sviđa mi se 52 puta. U Muz-kvizu 2 je sudjelovalo 38 igrača.

Nadamo se da ćemo u slijedećem izdanju Noći muzeja moći uživati, po dobrom starom običaju, u fizičkom obliku.