Aktualno OG sada Ogulin

Javna vatrogasna postrojba Ogulin ima novog zapovjednika

Nedavno je raspisan natječaj za Zapovjednika Javne vatrogasne postrojjbe Ogulin, s obzirom da je dosadašnji zapovjednik Marinko Turkalj, otišao u mirovinu.

Kako doznajemo, na natječaj su pristigle tri zamolbe, a odlučeno je da novi zapovjednik bude Milan Stipetić, dugogodišnji zaposlenik JVP-a i dosadašnji zamjenik zapovjednika.

Mila Stipetić 2Vatrogasno vijeće JVP Ogulin predložilo je gradonačelniku Daliboru Domitroviću upravo Milana Stipetića, jer je razvidno da ispunjava sve uvjete iz natječaja, utvrđeno je da ima sve potrebne kvalifikacije i dugogodišnje iskustvo, koje može pridonijeti daljnjem razvoju, modernizaciji i unapređenju rada JVP. Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković također je dao suglasnost na imenovanje Milana Stipetića, pa gradonačelniku vjerojatno nije bilo teško potpisati rješenje o imenovanju.

Podsjetimo, JVP Ogulin djeluje na području grada Ogulina, a po potrebi i na području susjednih općina: Josipdol , Plaški , Saborsko i Tounj .

Područje djelovanja je vrlo veliko oko 1077 km² . Teren je zapušten i jednim dijelom kontaminiran minsko eksplozivnim sredstvima, a to otežava gašenje požara otvorenog prostora i dovodi u veliku opasnost vatrogasce prilikom gašenja požara otvorenog prostora.

Sjedište postrojbe nalazi se u samom centru grada Ogulina u ulici Bernandina Frankopana 18.

U Javnoj Vatrogasnoj Postrojbi Ogulin uposleno je 23-oje ljudi .