Aktualno OG sada Ogulin

Dodijeljeno 50 učeničkih i studentskih stipendija

stipendije

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović utvrdio je za školsku i akademsku godinu 2020./2021. konačne rang-liste za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, onima slabijeg socijalnog stanja i studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.
Dodijeljeno  je ukupno 50 stipendija, za 20 učenika i 30 studenata, a potpisivanje ugovora o korištenju stipendije upriličeno je danas u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin. Grad Ogulin ove je godine unatoč situaciji u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronom, u skladu s proračunskim mogućnostima, povećao iznose stipendija te one iznose 700 kuna za učenike i 1000 kuna za studente u trajanju od 10 mjeseci za jednu školsku odnosno akademsku godinu.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera, stipendije su uručivane svakih sat vremena, a  prvi su ih primili učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi darovitosti i deficitarnosti zanimanja. Sat kasnije učinili su to i učenici koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi slabijeg socijalnog stanja.
Nakon njih na red su došli studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi darovitosti i slabijeg socijalnog stanja, a potom  studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju po osnovi zanimanja iz STEM područja i deficitarnosti zanimanja. I gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika pozdravili su nazočne i uputili čestitke za dobivene stipendije, interesirali se oko njihovih školovanja i planova za budućnost te im poželjeli daljnji uspjeh. Gradonačelnik je istaknuo projekte koje Grad Ogulin provodi, smanjenje nezaposlenosti u proteklom razdoblju te iskazao nadu za ostanak mladih u našem Ogulinu nakon završenog školovanja kroz otvaranje radnih mjesta te nastavak ulaganja u našu bolju budućnost.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Unatoč pandemiji odlični turistički rezultati u veljači u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Iz Milinovićeve stranke optužili HDZ za udbaške metode: ‘Zivkaju nas i uznemiruju s anonimnih brojeva!‘

OgPortal

‘Napali su nas Hafniumom!‘: U tijeku cyber udar neviđenih razmjera, na meti deseci tisuća organizacija

OgPortal

Predstavljamo vam LA LA Trio

OgPortal

Poznatom optičaru ukrali okvire naočala vrijedne dva milijuna kuna: ‘Nudim 50.000 kn za informacije o lopovu!‘

OgPortal

Nijemci uvode samotestiranje, Srbi od podne u lockdownu

OgPortal