Aktualno OG sada Ogulin

I Ogulinci prosvjedovali na Trgu bana Jelačića

prosvjed ugostitelja u zg ist

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu danas je održan prosvjed u organizaciji Udruge Glasa poduzetnika. Prema procjenama organizatora, okupilo se oko 5000 ljudi. Među njima bilo je i naših sugrađana, poduzetnika čije je poslovanje ugroženo restriktivnim epidemiološkim mjerama, kao i nedovoljnim gospodarskim mjerama,  a koji su na svojim profilima na društvenim mrežama prenijeli djelić atmosfere s održanog prosvjeda. Javili su se i OGportalu i poslali nam foto materijale koje objavljujemo. Prosvjed je organiziran kako bi se vladajuće upozorilo na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljne gospodarske mjere za obrte i tvrtke pogođene koronakrizom. Svojim transparentima prosvjednici su jasno poručili premijeru Andreju Plenkoviću da im je dosta, te da žele raditi.

“Vlada Republike Hrvatske i Nacionalni stožer civilne zaštite nekonzistentnim, diskriminatornim i lošim odlukama već mjesecima uništavaju mikro, malo i srednje poduzetništvo. Mnogim poduzetnicima ukinuto je ustavno pravo na rad, bez ikakvog obeštećenja i naknade. Za razliku od mnogih europskih zemalja, Hrvatska nije napravila niti jedan korak kako bi se poduzetnici obeštetili. Ako se zabrani pravo na rad, to se treba adekvatno i nadoknaditi. Međutim, Vlada Republike Hrvatske kao da to ne želi shvatiti. Čak je i analiza našeg Ekonomskog savjeta pokazala da je prije posljednjeg lockdowna bilo ugroženo 7000 tvrtki koje bi ako propadnu, stvorile nedostatak od 3 milijarde kuna u državnom proračunu. Ponavljamo, time je bilo ugroženo najmanje 49 tisuća radnih mjesta i čak 9% BDP-a. S novim lockdownom te brojke su veće, a već je izgubljeno 11 000 radnih mjesta. Ako propadnu male i srednje tvrtke koje su stup gospodarstva, stvorit će se rupe u proračunu. Od čega Vlada Republike Hrvatske planira financirati zdravstvo, obrazovanje i sigurnost?
Poduzetnici brinu za zdravlje i poštuju odluke Vlade, čak i kad su one nelogične te diskriminatorne. No ova akcija je bolan krik kojim želimo reći: Vlado RH, zaboravila si na one koji te hrane!” – poručili su iz Udruge Glas poduzetnika uoči današnjeg prosvjeda.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Mladić ušao u sisačku školu s bombom, djeca evaukirana. Traži razgovor sa županom Žinićem?

OgPortal

Opsadno stanje u Kolindinoj zgradi: Sve puno specijalaca, stigli i snajperisti:

OgPortal

Ispitivanje kubanskog cjepiva protiv koronavirusa ušlo u treću fazu

OgPortal

Povijesni dolazak pape Franje u Irak

OgPortal

Grad Ogulin sufinancira ogulinski HGSS sa 120 tisuća kuna

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 44-oro novozaraženih, nitko iz Ogulina

OgPortal