Aktualno OG sada Ogulin

Udruga “Radost” započela provedbu novog projekta

Lijepa vijest stiže nam iz ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”. Kako doznajemo, 1. siječnja Udruga Radost potpisala je Ugovor o financiranju institucionalne podrške sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Vrijednost ovog ugovora iznosi 83.785,00 kn, a provedba projekta trajat će do 31. prosinca 2021.g, s mogućnošću produljenja i potpisivanja Ugovora o višegodišnjem financiranju do 31.12.2023. godine.

U narednom trogodišnjem razdoblju, cilj vodstva Udruge “Radost” je osigurati sredstva za institucionalnu podršku u svrhu razvoja i stabilizacije udruge. To bi im omogućilo financiranje dijela osobnog dohotka za administrativnu djelatnicu, koja obavlja poslove organizacije udruge, nabavku informatičke opreme, uredskog materijala, te za usluge banke, najma prostora, poštanske troškove te računalne usluge.
Administrativni djelatnik vrši koordinacije projekata, vodi dio administracije, blagajnu Udruge, korespondenciju, ali i brine o članstvu, menadžmentu volontera, te projektnom izvještavanju.
Institucionalnom podrškom osigurao bi se i dio sredstava za pokrivanje troškova, te bi na taj način bio osiguran razvoj i održivost Udruge.