Aktualno OG sada Ogulin

“Oči u oči” s Nataliom Zielinskom

U današnjoj emisiji Radio Ogulina “Oči u oči” novinar Dubravko Dragičević ugostio je Nataliu Zielinsku, direktoricu uspješne tvrtke Euro Grant Konzalting, koja se specijalizirala za izradu  projekata za EU fondove i u tome postala vrlo uspješna.

Iako je na početku ova mlada Poljakinja  istakla kako voli Ogulin i život  sa obitelji u njemu, glavna tema emisije bili su EU fondovi i projekti na kojima radi. Tako je navela da je sada suradnja sa gradom Ogulinom vrlo uspješna, te su zajednički realizirali niz značajnih projekata, kao što su dječji vrtić,  Centar za djecu s teškoćama, Stem bajka, Centar za razvoj civilnog društva…Kaže da su joj svi dragi i značajni, ali je ipak izdvojila kao najdraži projekt “Stem bajku”,  jer se pokazalo da osim nje u izradi projekta mogu sudjelovati i drugi zainteresirani pojedinci, a “motor promjena” je Pučko otvoreno učilište na čelu s Blankom Poljak Franjković , koja je okupila projektni tim i angažirala veći broj udruga i ustanova.

Natalia Zielinska 234 istNatalia Zielinska smatra  da je Ogulin posljednjih godina značajno napredovao, a prema njenom mišljenju nedostaje nam veći angažman lokalnih udruga  u radu sa djecom i stvaranju radnih navika od najmlađe dobi, te potreba da se i mladi više uključe u gospodarske aktivnosti.

Nazočila je nedavnom prosvjedu u Zagrebu, u organizaciji Glasa poduzetnika, a o tome kaže:

“Ja nisam protiv nikakve političke stranke, nikakvog političara osobno, nikakvog zaposlenika HOK, HGK i sličnih institucija. Ja sam protiv tog pristupa, te društvene navike, da se nas korisnike javnih usluga koje plaćamo kao porezni obveznici tretira kao teret, kao prijetnju kada se usudimo reci halo nešto mi tu ne paše, ja bih nekako drugačije. Vlada i razna ministarstva su naši zaposlenici, mi njih plaćamo, a oni nama pružaju uslugu. Kad shvatimo taj odnos, onda nije nikakva stranka problem, jer ćemo živjeti u urednom partnerskom društvu koji se temelji na razgovoru, suradnji i uvažavanju različitih stavova. Ova akcija je samo jedan oblik demokracije, koji je zdrav i nužan kad tog partnerskog odnosa nedostaje. To je zapravo početak.”