Aktualno Županija

Grad Karlovac, za sad, ne namjerava ukinuti porez na potrošnju: Pomagat ćemo ugostiteljstvu u poslovanju i očuvanju radnih mjesta

Karlovac Korana 1

Grad Karlovac, barem za sad, ne ukida porez na potrošnju, ali prati situaciju i pomagat će ugostiteljima u poslovanju i očuvanju radnih mjesta.

Potvrdili su nam to u gradskoj upravi, odgovarajući na pitanje namjerava li Grad Karlovac, kao što je to od početka godine učinio niz gradova – od Zagreba, Čakovca, Samobora, Osijeka, Kutine nadalje – ukinuti porez na potrošnju i tako pomoći ugostiteljima. Karlovac je do sad, podsjetimo, uveo niz mjera za pomoć ugostiteljima i gospodarstvenicima u korona krizi, ali ne i ovu.- Porez na potrošnju se plaća ukoliko se ostvaruje prodaja. Ukoliko nema prodaje alkoholnih i bezalkoholnih pića nema niti obveze plaćanja poreza na potrošnju. Porez na potrošnju sukladno Zakonu o lokalnim porezima (N.N. 115/16) plaćaju pružatelji ugostiteljskih usluga na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima na području Grada. Osnovicu za obračun poreza na potrošnju čini prodajna cijena pića prodanih u ugostiteljskim objektima u koju nije uračunat porez na dodanu vrijednost. Porez na potrošnju plaća se po stopi od 3% od utvrđene osnovice u korist proračuna Grada. Uslugu utvrđivanja i naplate poreza na potrošnju za Grad Karlovac obavlja Porezna uprava sukladno Odluci o lokalnim porezima Grada Karlovca (GGK 8/17.), naveli su u Gradu.

Prošle godine Grad Karlovac je od osnove poreza na potrošnju naplatio ukupno 1,359.262 kune, a i u ovoj očekuje sličan iznos. Naravno, sve će ovisiti o tome kakva nas situacija, epidemiološka pa onda i gospodarska, ove godine čeka.- S obzirom na situaciju u sektoru ugostiteljstva, izvjesno je da će Grad u narednom razdoblju poduzimati daljnje korake kako bi im pomogao u poslovanju i čuvanju radnih mjesta. Jednako tako, Grad će kao i do sada kod donošenja mjera uvažavati cijeli sektor gospodarstva, poručili su. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal

“Susret s rijekom” – projekt vrijedan 9,21 milijuna kuna

OgPortal

Čitanje optužnice za izvlačenje novca iz Dinama trajalo dva sata, Mamić: ‘Ne mogu više, moram sjesti‘

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze, preminulo 7 osoba

OgPortal

Odluka Stožera o sprovodima: “Može biti najviše 25 ljudi”

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih osoba

OgPortal