Aktualno OG sada Ogulin

Održavanje komunalne infrastrukture

most-Ogulin-ist (1)

Tijekom tekuće, 2021. godine, iz proračuna Grada Ogulina 8.400.000,00 kuna planira se izdvojiti za održavanje komunalne infrastrukture na području grada Ogulina.

Radi se o Programu održavanje komunalne infrastrukture Grada Ogulina koji se provodi kroz aktivnosti održavanja čistoće javno prometnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje sustava javne rasvjete, te ostala tekuća održavanja javnih površina.
Aktivnosti održavanja čistoće javno prometnih površina čine održavanje sustava za odvodnju oborinskih voda, strojno i ručno čišćenje javnih površina te održavanje zelenih površina. Sve te aktivnosti provode zaposlenici Stambeno komunalnog gospodarstva Ogulin, a za te poslove je u proračunu osigurano 1.450.000,00 kuna.
4.300.000,00 kuna osigurano je pak za trošak održavanja nerazvrstanih cesta, a čine ga troškovi investicijskog i tekućeg održavanja te troškovi rada zimske službe.

Što se tiče javne rasvjete na području grada Ogulina za nju se iz gradskog proračuna planira izdvojiti 2.400.000,00 kuna. Od toga će 200.000,00 kuna biti uloženo u troškove održavanja sustava javne rasvjete, 400.000,00 kuna osigurano je za trošak utrošene električne energije, dok je 1.800.000,00 kuna predviđeno za trošak naknade za energetsku uslugu. Iz gradske uprave napominju da je već sada vidljiva značajna ušteda utrošene električne energije u odnosu na prethodne godine. Rezultat je to prelaska na led rasvjetu, što će dugoročno rezultirati i značajnim smanjenjem ukupnih izdvajanja za troškove javne rasvjete.

S obzirom na veličinu i rasprostranjenost komunalnog sustava grada Ogulina, za sve ostale troškove aktivnosti, koje nismo naveli, predviđeno je još dodatnih 250.000,00 kuna iz gradskog proračuna.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal