Aktualno OG sada Ogulin

Broj djelatnika ostao isti, pozitivno poslovanje se nastavilo

Pred skoro dvije godine, točnije 16. travnja 2019. Bojan Prebežić postao je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. S njim smo obavili kraći razgovor i doznali da je nakon preuzimanja dužnosti direktora zatekao u tvrtki 49 zaposlenih, koliko ih ima i danas, te pozitivno stanje na računu koje uspješno održavaju na istoj razini kao i kod preuzimanja.

BOJAN PREBEŽIĆ Vodovod ist“Po preuzimanju se odmah krenulo s aktivacijom svih projekata koji su bili umalo gotovi, ali nikako da se završe, tako da smo do kraja godine 2019 god. završili koncepcijsko rješenje i potpisali okvirni sporazum za sanaciju gubitaka u visini 20.5 milijuna kuna. Ugovorili smo i izgradili tlačni cjevovod u Poduzetničkoj zoni u visini 2,3 milijuna kuna, ugovorili i izgradili neizravno ispuštanje otpadnih voda na UPOV- Ogulin u visini 0,3 milijuna kuna, te potpisali i realizirali prvi ugovor iz okvirnog sporazuma za sanaciju gubitaka u visini 0,7 milijuna kuna”- kaže nam Bojan Prebežić.

Navodi i da je danas situacija u Viodovodu i kanalizaciji Ogulin dosta dinamična, jer su ovom trgovačkom društvu pripojeni vodovod Saborsko i VEKS Plaški, tako da je područje djelovanja povečano za dodatnih 200 kilometara mreže, što iziskuje dosta rada i truda, kako bi svi građani imali pitku vodu.

Samim preuzimanjem ovih regija i potpisivanjem okvirnih sporazuma VIK Ogulin ima na raspolaganju 34 milijuna kuna u sljedećih 4 god. a ove 2021. god na raspolaganju 5 milijuna (omjer financiranja je 80% HR Vode 20% grad Ogulin, općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj).

Da bi sustav funkcionirao krenulo se i u izgradnju operativnog centra na adresi sjedišta tvrtke, I.G.Kovačića 14, gdje će cijeli tehnički odjel biti na jednom mjestu, a da bi operativni centar zaživio morali su provesti i reorganizaciju unutar tvrtke.

S obzrom da su nam se neki građani požalili na račune iz kojih je vidljivo da su u obvezi platiti razliku za potrošenu vodu, zamolili smo objašnjenje.

“Obračun vodnih usluga izvršava se svaka tri mjeseca . Obračunava se stvarna potrošnja utrošena u tromjesječju. Za mjesečna zaduženja predviđa se potrošnja utrošena i obračunata u predhodnom tromjesječju. Na sljedećem obračunu stvarno stanje potrošnje usklađuje se s predviđenom potrošnjom . Na temelju toga dodazi do razlike potrošnje ili pretplate potrošnje. Svi kojim nije jasan obračun mogu se informirati na telefon 047 525 380”- kaže Bojan Prebežić.