Aktualno OG sada Ogulin

Broj djelatnika ostao isti, pozitivno poslovanje se nastavilo

Bojan Prebežić 2322 ist

Pred skoro dvije godine, točnije 16. travnja 2019. Bojan Prebežić postao je direktor gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. S njim smo obavili kraći razgovor i doznali da je nakon preuzimanja dužnosti direktora zatekao u tvrtki 49 zaposlenih, koliko ih ima i danas, te pozitivno stanje na računu koje uspješno održavaju na istoj razini kao i kod preuzimanja.

BOJAN PREBEŽIĆ Vodovod ist“Po preuzimanju se odmah krenulo s aktivacijom svih projekata koji su bili umalo gotovi, ali nikako da se završe, tako da smo do kraja godine 2019 god. završili koncepcijsko rješenje i potpisali okvirni sporazum za sanaciju gubitaka u visini 20.5 milijuna kuna. Ugovorili smo i izgradili tlačni cjevovod u Poduzetničkoj zoni u visini 2,3 milijuna kuna, ugovorili i izgradili neizravno ispuštanje otpadnih voda na UPOV- Ogulin u visini 0,3 milijuna kuna, te potpisali i realizirali prvi ugovor iz okvirnog sporazuma za sanaciju gubitaka u visini 0,7 milijuna kuna”- kaže nam Bojan Prebežić.

Navodi i da je danas situacija u Viodovodu i kanalizaciji Ogulin dosta dinamična, jer su ovom trgovačkom društvu pripojeni vodovod Saborsko i VEKS Plaški, tako da je područje djelovanja povečano za dodatnih 200 kilometara mreže, što iziskuje dosta rada i truda, kako bi svi građani imali pitku vodu.

Samim preuzimanjem ovih regija i potpisivanjem okvirnih sporazuma VIK Ogulin ima na raspolaganju 34 milijuna kuna u sljedećih 4 god. a ove 2021. god na raspolaganju 5 milijuna (omjer financiranja je 80% HR Vode 20% grad Ogulin, općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj).

Da bi sustav funkcionirao krenulo se i u izgradnju operativnog centra na adresi sjedišta tvrtke, I.G.Kovačića 14, gdje će cijeli tehnički odjel biti na jednom mjestu, a da bi operativni centar zaživio morali su provesti i reorganizaciju unutar tvrtke.

S obzrom da su nam se neki građani požalili na račune iz kojih je vidljivo da su u obvezi platiti razliku za potrošenu vodu, zamolili smo objašnjenje.

“Obračun vodnih usluga izvršava se svaka tri mjeseca . Obračunava se stvarna potrošnja utrošena u tromjesječju. Za mjesečna zaduženja predviđa se potrošnja utrošena i obračunata u predhodnom tromjesječju. Na sljedećem obračunu stvarno stanje potrošnje usklađuje se s predviđenom potrošnjom . Na temelju toga dodazi do razlike potrošnje ili pretplate potrošnje. Svi kojim nije jasan obračun mogu se informirati na telefon 047 525 380”- kaže Bojan Prebežić.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šefica splitskog Zavoda uvjerava ženu da je AstraZeneca dobra: “Ja sam svoju svekrvu isto s AstraZenecom cijepila”

OgPortal

Za “Bajkovitu zimu uz ognjište” 15 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture i medija

OgPortal

Miroslav Škoro prelomio, kandidirat će se za gradonačelnika Zagreba

OgPortal

ProbudiKa o parkiranju u Grabriku

OgPortal

Kineski proizvođač čipova nabavio opremu u Nizozemskoj, u SAD-u nezadovoljni

OgPortal

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal