Aktualno Županija

Karlovčani utrostručili razdvajanje otpada, a Čistoća će im ove godine omogućiti da to čine na kućnom pragu: stižu još 22.000 spremnika

Čistoća Ka

Više od 10 milijuna kuna investirala je Čistoća u posljednje četiri godine, ponajviše u nabavu vozila, te reciklažna dvorišta i spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, posluje stabilno i u korona uvjetima, a ove godine nabavit će još 21.000 spremnika za papir i plastiku, te 1.000 za biootpad i omogućiti korisnicima razdvajanje otpada na kućnom pragu.

Kazao je to na današnjoj pressici direktor Čistoće Tomislav Polić, zahvalivši i zaposlenicima i građanima.- Karlovac je čist, a takav će i ostati, ako ne i čišći, rekao je Polić.

Pridonijela su tome i reciklažna dvorišta, spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, besplatan odvoz glomaznog otpada, ali ponajprije savjest Karlovčana, što se očitovalo i na divljim odlagalištima: na njima je 2017. prikupljeno 159 tona otpada, lani 23 tone. Istovremeno su Karlovčani u 2017. iskoristili mogućnost besplatnog kontejnera za 766 tona glomaznog otpada, a lani za 1.350, na Reciklažno dvorište Ilovac lani odložili 595 tona, a ono na Maloj Švarči 404 tone različitog otpada pa je količina odvojeno prikupljenog iskoristivog otpada sa 649 tona 2017. lani narasla na 1.231 tonu.- Od 2013. u Karlovcu, kad je išla pet posto gore, nije povećavana cijena odvoza otpada. Naše je opredjeljenje da u postojećem sustavu s ovakvim cijenama uspostavimo realan sustav odvajanja otpada. I dalje ćemo inzistirati da troškove koje iziskuje novi sustav, cijela ta infrastruktura, vežemo uz sufinanciranje EU novcem i Fonda za zaštitu okoliša, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić i pozvao Karlovčane, posebno “mladu ekipu koja na ŠRC-u Korana svaku večer vodi svoje razgovore” da i “otpad to go” zbrinu u za to primjerene spremnike.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal