Aktualno Županija

Danas stižu nove doze cjepiva protiv korone u Karlovačku županiju, masovno cijepljenje moglo bi početi tek krajem ovog mjeseca

Cjepivo 2

Novih 800 doza cjepiva protiv virusa COVID-19 u Karlovačku županiju stižu danas, namijenjene su socijalnom i zdravstvenom sustavu, a masovno cijepljenje počet će krajem ovog i idući mjesec.

Potvrdio je to za KAportal Branko Zoretić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, podsjetivši da je Zavod do sada distribuirao domovima zdravlja, domovima umirovljenika i bolnicama 2.450 doza cjepiva protiv COVID-19.- Oko 750 ljudi primilo je i prvu i drugu dozu, a još 600 njih dobit će drugu dozu ovog tjedna. Veće procjepljivanje bit će krajem mjeseca i u ožujku. U manjim sredinama punktovi će biti u redovnom sustavu zdravstva, a u Ogulinu i Karlovcu osigurani su i dodatni punktovi za veći obuhvat ljudi, što se očekuje krajem veljače i početkom ožujka, najavio je Zoretić.

Do sada je sve cjepivo pristiglo u Karlovačku županiju bilo Pfizerovo, a danas se očekuju prvih 300 doza Moderne Biotech i 500 doza Astra Zeneca.- Navedene doze namijenjene su sustavu socijale i zdravstva. Ukoliko se zadovolje potrebe za navedeno, Zavod će početi spuštati cjepivo na primarnu zdravstvenu zaštitu, poručio je Zoretić. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Posječena šuma, ukradeni janjci

OgPortal

Hrvatska bi po prvi put trebala dobiti registar stanovništva

OgPortal

U veljači privedeno gotovo 100.000 migranata

OgPortal

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo Radio Ogulinu 136.328,15 kuna za pet programskih sadržaja

OgPortal

Za vikend nagla promjena s kojom će stići osjetno hladniji zrak

OgPortal

VIDEO: Pripadnici ATJ Lučko spasili nezakonite migrante iz minski sumnjivog područja kod Saborskog

OgPortal