Aktualno Županija

Udruga Jak kao Jakov slavi 10. rođendan – dosad podijelili gotovo 3 milijuna kuna za 343 mališana oboljela od malignih bolesti

Jak kao Jakov

Udruga Jak kao Jakov djeluje već punih 10 godina, od datuma 6. veljače 2011. kada je osnovana sa ciljem pomaganja djeci oboljeloj od malignih bolesti, a četiri mjeseca nakon odlaska Jakova Rubida, dječaka koji je inspirirao nastanak udruge.

U 10 godina rada udruga je pomogla 343 djece oboljele od malignih bolesti i njihove socijalno ugrožene obitelji iz cijele Hrvatske, te podijelila 2.903.416,00 kn humanitarne pomoći. U prošloj izuzetno teškoj godini za rad i djelovanje, volonterskim radom 103 volontera ostvareno je 3966 sati volontiranja.S radom udruga nastavlja i u ovoj godini i to otvaranjem Valentinovskog štanda u Lana centru od 11. do 14. veljače kojim se ujedno obilježava Dan djece oboljele od malignih bolesti (15. veljače) te pokretanjem nove humanitarne akcije “Ljubav za njih”, kojom će se prikupljati pomoć za oboljelu i liječenju djecu sa područja pogođenih potresom.

Akcija će se odvijati virtualno te iz udruge pozivaju sve da se priključe i pomognu malenim pacijentima, koji su, osim što se bore sa teškim bolestima, suočeni sa svim teškoćama posljedica potresa.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal

U zadnja 24 sata 394 nova slučaja zaraze, umrlo 5 ljudi, oporavilo ih se 416

OgPortal