Aktualno OG sada Ogulin

Uspješni sportaši kod ravnatelja Magdića

Mnogo učenika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u slobodno se vrijeme bavi sportom, trenira u različitim sportskim klubovima i postiže izvrsne rezultate na sportskim natjecanjima. Ova ogulinska škola nastoji izlaziti u susret sportašima, koliko može, i poticati zdrav način života i razvijanje sportskog duha.
Danas je ravnatelj prof. Hrvoje Magdić razgovarao je s dvoje posebno uspješnih sportaša, koji su u 2020. godini ostvarili iznimne sportske rezultate. Kako su naveli na Facebook stranici škole, riječ je o tenisaču Ivanu Karlu Banu i automobilistkinji Eriki Mariji Kušić. Ravnatelj im je čestitao na njihovom uspjehu i rekao kako su primjer koji pokazuje da se napornim radom i trudom mogu postići sjajni rezultati. Posebno je pohvalio činjenicu da učenici izvršavaju svoje školske obaveze iako su i po nekoliko sati dnevno posvećeni treniranju, a često su i na putovanjima i natjecanjima.
Ivan Karlo Ban na nedavnom je tradicionalnom izboru za sportaša Grada Ogulina u 2020. godini, po treći put, odnio titulu najboljeg sportaša Ogulina. Član je seniorske ekipe TK Ogulina koja već godinama nastupa u 1. ligi. U samom je vrhu juniorskog tenisa u Hrvatskoj, a prošle je godine osvojio i prvi ITF turnir. Nakon završetka škole planira se potpuno posvetiti profesionalnom razvoju u tenisu, a nada se da će situacija s epidemijom dopustiti održavanje teniskih turnira u 2021. godini.

Erika Marija Kušić državna je prvakinja u automobilizmu za 2020. godinu (kategorija kronometar) te je na kraju godine zauzela sjajno 5. mjesto u ukupnom poretku svih juniora automobilista. Kako je rekla u razgovoru s ravnateljem, ljubav prema vožnji došla je od oca, a aktivnije se bavi ovim sportom već nekoliko godina, kao članica AK Klek. Iako je riječ o sportu koji nosi određenu dozu opasnosti, nije ju strah i potpuno je posvećena treniranju.
“Ovih dvoje učenika, izvrsnih sportaša, mogu biti primjer upornosti i zalaganja, paralelnog izvršavanja školskih obaveza i postizanja vrhunskih sportskih uspjeha!
Želimo im, budući da su maturanti i da ih u ovoj godini čekaju mnogi izazovi, uspješan završetak srednje škole te još puno pobjeda na sportskim natjecanjima.” – poručio je ravnatelj škole Hrvoje Magdić. (info/foto:GSŠBF Facebook)