Aktualno OG sada Ogulin

Idejno rješenje Centra za tehničku kulturu

U prosincu je Grad Ogulin putem on-line konferencije organizirao inicijalni sastanak na temu Centra za tehničku kulturu Ogulin, koji se planira graditi na području bivše vojarne Sveti Petar.

Nakon inicijalnog sastanka u Grad su zaprimljene brojne ideje što se samog sadržaja centra tiče, pa su  gradonačelnik Dalibor Domitrović i projektantica Vedrana Sabljak, sa suradnicima, obišli teren kako bi dogovorili izradu snimka izvedenog stanja i idejnog rješenja za spomenuti projekt.

Na terenu je pregledano stanje svih objekata što se tiče stabilnosti konstrukcije i ostalih bitnih karakteristika. Utvrđeno je kako su u pravilu u dobrom stanju te nisu potrebne veće investicije, popravci ili rekonstrukcije kako bi ih se stavilo u funkciju. Na nekim objektima su utvrđena oštećenja krovnog pokrova zbog čega atmosferilije prodiru u objekt i uzrokuju štetu, pa je zbog toga vrlo važno što prije staviti ih u funkciju kako bi se zaustavilo njihovo daljnje propadanje.

Spomenuti objekti su još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske, a nužni uvjet da bi bili predani Gradu Ogulinu u vlasništvo je da Grad pripremi i ponudi Ministarstvu državne imovine konkretan projekt buduće namjene imovine, kako bi se pokrenuo složeni postupak prijenosa vlasništva s države na Grad.

Podsjećamo, na projektu osim Grada Ogulina sudjeluju i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, Hrvatske zajednice za tehničke kulturu, ogulinskih osnovnih i srednjih škola, Društva za tehničku kulturu Ogulin, tvrtki Bjelin, Semmelrock stein+design, Monterra i Eurogrant Konzalting, Pučko otvoreno učilišta Ogulin i HGSS stanica Ogulin, koji su svojim konstruktivnim prijedlozima aktivno se uključili u provedbu projekta.