Aktualno OG sada Ogulin

Idejno rješenje Centra za tehničku kulturu

IMG_20210211_112956

U prosincu je Grad Ogulin putem on-line konferencije organizirao inicijalni sastanak na temu Centra za tehničku kulturu Ogulin, koji se planira graditi na području bivše vojarne Sveti Petar.

Nakon inicijalnog sastanka u Grad su zaprimljene brojne ideje što se samog sadržaja centra tiče, pa su  gradonačelnik Dalibor Domitrović i projektantica Vedrana Sabljak, sa suradnicima, obišli teren kako bi dogovorili izradu snimka izvedenog stanja i idejnog rješenja za spomenuti projekt.

Na terenu je pregledano stanje svih objekata što se tiče stabilnosti konstrukcije i ostalih bitnih karakteristika. Utvrđeno je kako su u pravilu u dobrom stanju te nisu potrebne veće investicije, popravci ili rekonstrukcije kako bi ih se stavilo u funkciju. Na nekim objektima su utvrđena oštećenja krovnog pokrova zbog čega atmosferilije prodiru u objekt i uzrokuju štetu, pa je zbog toga vrlo važno što prije staviti ih u funkciju kako bi se zaustavilo njihovo daljnje propadanje.

Spomenuti objekti su još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske, a nužni uvjet da bi bili predani Gradu Ogulinu u vlasništvo je da Grad pripremi i ponudi Ministarstvu državne imovine konkretan projekt buduće namjene imovine, kako bi se pokrenuo složeni postupak prijenosa vlasništva s države na Grad.

Podsjećamo, na projektu osim Grada Ogulina sudjeluju i predstavnici Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci, Hrvatske zajednice za tehničke kulturu, ogulinskih osnovnih i srednjih škola, Društva za tehničku kulturu Ogulin, tvrtki Bjelin, Semmelrock stein+design, Monterra i Eurogrant Konzalting, Pučko otvoreno učilišta Ogulin i HGSS stanica Ogulin, koji su svojim konstruktivnim prijedlozima aktivno se uključili u provedbu projekta.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal

Od doniranih 100 milijuna kn, Vlada će samo 40% dati za obnovu kuća, evo gdje ide ostatak

OgPortal