Aktualno Županija

Smrzavanje za vikend: Stigao nam je hladni val, Karlovac se probudio na minus 7, u Ogulinu minus 11! Hladnoća će biti suha uz zubato sunce

ogulin snijeg 4433 ist

Stigao nam je hladni val, ali u snažnoj anticikloni koja se proteže sa sjevera Europe pa će ta hladnoća biti suha uz zubato sunce. Stabilno i vrlo hladno polje povišenog tlaka osigurat će i idućih barem tjedan dana.

Karlovac se danas probudio na minus 7 stupnjeva Celzija, a Ogulinu je u sedam sati izmjerno minus 11,4 stupnja Celzija.
PETAK

Prijepodne posvuda pretežno sunčano, samo rano ujutro nešto zaostale niske naoblake može biti u Podunavlju i rjeđe Posavini. No, posvuda još hladnije. Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -5 i -10, dok se u gorju lokalno to može spustiti i do -15 °C. Bit će tako opasne poledice, čak ponegdje i na moru, osobito na sjevernom dijelu Jadrana. Duž obale još uvijek jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom moguće i kojim orkanskim.
Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, čak i vedro. I vjetar će popustiti, biti uglavnom slab, ali će ostati podjednako hladno kao i jučer uz temperaturu većinom malo ispod nule.

Na istoku slično, pretežno sunčano, ali još uvijek i razmjerno vjetrovito. Uz umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, činit će se još hladnije.

U Dalmaciji postupno sve više oblaka, najprije onih visokih slojevitih. Bura će malo popustiti, biti umjerene jačine, no i ovdje će biti osjetno hladnije s temperaturom od 3 u zaobalju do 6-7 °C uz samo more.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne naoblačenje s mora, no bez oborina. Vrlo hladno, a i dalje jaka, pod Velebitom na udare olujna bura dodatno će pojačavati taj osjećaj hladnoće. Uz more do najviše 5-6 °C, uglavnom i niže, dok će se u gorju ostati u izraženijem minusu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu nastavak hladnoće uz dosta sunca. Tek prolazno nešto više oblaka u nedjelju, ali rijetko će koja pahulja zalepršati samo u gorju. Malo manje hladno u novom tjednu izostankom vjetra.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na moru vrlo hladno, čak i još hladnije uz u početku jaku i olujnu, na udare orkansku buru, koja će popustiti čini se tek u drugom dijelu idućeg tjedna. Jutarnji minusi, a u subotu na južnom dijelu može pasti i malo kiše ili snijega nošenog burom.

Vikend dakle stabilan, ali vrlo vjetrovit i iznimno hladan. Bura će biti dovoljna jak i dugotrajna, a temperature u podvelebitskom primorju dovoljno niske, da se na rivama i lukobranima na Senjskom području ili uz istočne obale Paga i Krka skupe lokalno i naslage leda.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal