Aktualno OG sada Ogulin

Mladi i perspektivni – upoznajte ih bolje

mladi sportaši ist

Sportska zajednica grada Ogulina nedavno je organizirala proglašenje najboljih u sportu grada Ogulina za 2020. godinu. Među njima svakako treba spomenuti one mlade i talentirane sportaš, pred kojima je budućnost. A najbolji mladi sportaši su: Dorian Salopek (TK Ogulin), Mateo Benović (KK Klek),  te Vito Srdarev ( RK Ogulin).

Najbolje mlade sportašice su: Kaja Jerak (TK Ogulin), Ema Sabljak (ŽKK Ogulin) i Izabela Poljančić (VK Sabljaci).

U nastavku pročitajte više o njima:

MATEO BENOVIĆ

20210205_183057Mateo Benović je kuglač Kuglačkog kluba Ogulin.Trenira od najmlađeg uzrasta, na poticaj svoje tete, koju je često pratio na treninzima i natjecanjima.Prema njegovom mišljenju, kuglanje je dosta težak sport i iziskuje jak fokus na terenu.Nažalost zbog školskih obveza i udaljenosti od Ogulina nije u mogućnosti trenirati više od tri puta tjedno koje bi mu pripomoglo u još boljim rezultatima.Mateo Benović je prvak regije zapad za juniore (U-23) i reprezentativni kandidat u 2019.godini.Kao svoj najbolji rezultat ističe oborenih 618čunjeva i nastup u seniorskoj ekipi KK Klek koja se natječe u 1.B HKL jug. Mateo Benović nema nekih daljnjih očekivanja od karijere,ali spreman je, uz pomoć trenera Ivice Bertovića, iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži u životu.

Vito Srdarev

20210205_175605Vito Srdarev rukometaš je Rukometnog kluba Ogulin, koji trenira rukomet više od 6 godina.Rukometom se počeo baviti gledajući nastupe naše rukometne reprezentacije i najboljeg rukometaša svih vrmena Ivana Balića. Rukometni trening ne predstavlja mu napor, jer ga lakše savladava uz pomoć prijatelja iz tog sporta s kojima diljem Hrvatske igra utakmice.Nastup u 1.ligi za dječake U-13 prekinut je zbog covida, a u dosadašnjim nastupima tijekom 2020.godine Vito je redovito po utakmici zabijao desetak golova, izludđujući protivničke igrače.Prijateljstvo je naveća vrijednost sporta koju iznimno cijeni, a uz prijatelje snagu za daljnje bavljenje ovim sportom daje mu obitelj.Ovaj nadareni sportaš Ogulina za 2020.godinu ističe trenera Dubravka Dragičevića kao presudnog u trenutnoj sportskoj karijeri i onoga koji ga usmjerava za daljnji sportski život.U rukometu se vidi i dalje te se nada da će postati čvrst i borbeni rukometaš koji će jednog dana biti uzor nekim novim klincima.

Dorian Salopek

dorianDorian Salopek tenisom se bavi od prvog razreda osnovne škole, a s njim se upoznao na jednom školskom satu Tjelesne i zdravstvene kulture putem prezentacije Teniskog kluba Ogulin. U svojoj dosadašnjoj karijeri nanizao je mnogobrojne uspjehe među kojima se u protekloj 2020.godini izdvaja titula dvoranskog prvaka Hrvatske do 14 godina i prvo mjesto u parovima na otvorenom Prvenstvu Hrvatske do 14 godina. Dorian Salopek kao kapetan ekipe predvodio ih je do 2. mjesta na ekipnom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu. Kao kapetan ekipe izrazito je ponosan na ovaj rezultat, koji je jedan od najvećih u povjesti tenisa Ogulin. Od sportskih uzora istiće Rogera Federera koji ga oduševljava sjajnim sportskim igrama, ali i ponašanjem izvan terena. Dorian Salopek trenira svakodnevno po dva sata dnevno ,a posebno ističe individualni rad kod kuće.Unazad godinu dana bori se s ozljedama koje lakše savladava uz potporu majke,oca i trenera Marija Pavića, koji zaslužuje njegovu zahvalu. Školske obveze redovito usklađuje kao odličan učenik uz pomoć ravnateljice Salopek i razrednice Cipek. U svojem daljnjem sportskom životu vidi se kao profesionalni ATP tenisać i reprezentativac Hrvatske, a svoj djeci poručio bi da se bave sportom zbog prijateljstva i dobrog zdravstvenog stanja.

Ema Sabljak

20210205_175639Ema Sabljak kuglačica je Ženskog kuglačkog kluba Ogulin koja je u svijetu kuglanja više od dvije godine. U svom dosadašnjem sportskom angažmanu postigla je izvrstan rezultat do 9godina na prvenstvu Hrvatske, gdje je osvojila prvo mjesto.Kuglanjem se počela baviti bez ičijeg poticanja, jer je uvidjela da se radi o zanimljivom sportu. Trenira po 90 minuta nekoliko puta tjedno, a trenerica Ivanka Rebrović velika joj je potpora. Kugla od 1,5 kg koju baca ne predstavlja joj napor, jer je s godinama očvrsnula, te ju, za razliku od prvih treninga, više ne boli niti jedan dio tjela. Kao najbolji rezultat ističe više od 400 oborenih čunjeva, a nada se da će ga s godinama rada i iskustva poboljšati.Sretna je što se bavi ovim sportom koji joj predstavlja iznimno zadovoljstvo, a želja joj je osvojiti naslov prvakinje Hrvatske i u starijim uzrastima.

Izabela Poljančić

20210205_175616Izabela Poljančić bavi se veslanjem u VK Sabljaci više od 4 godine i kao najveći uspjeh ističe 5.mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadetkinja B u samcu.Veslanje je po mišljenju Izabele izrazito težak i naporan sport, a njena upornost je ono što ju tjera dalje.Veslanjem se počela baviti na poticaj brata koji je stariji veslač i osvajač mnogobrojnih nagrada i priznanja. Jezero Sabljaci izvrstan je teren za vježbanje na kojem Izabela ljeti trenira svakodnevno, a zimski period treniranja odvija se u dvorani, tri puta tjedno.Trener Hrvoje Telisman je onaj koji ju motivira i usmjerava u ovom sportu, u kojem vlada pravi sklad, te pozitivan natjecateljski sklad i rivalstvo između djevojčica i dječaka.U trenucima odmora nakon treninga, kad ju znaju boliti ruke i noge, najsnažnija potpora joj je obitelj, ali njen karakter ju tjera u novi trening i savladavanje svih novih prepreka.Jednog dana vidi se kao osoba koja će veslanjem postići još više odličnih rezultata, ali i novih prijateljstava koji su najvažnija vrednota sporta.

Kaja Jerak

kajaKaja Jerak tenisačica je Teniskog kluba Ogulin, koja se ovim sportom bavi od predškolskog uzrasta i to na poticaj oca Hrvoja Jeraka. Kaja Jerak je najbolja igračica kluba do 14 godina,a poseban uspjeh kluba jest osvojeno 2.mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske do 14.godina, održanom u kolovozu prošle godine u Splitu.Po Kajinom mišljenju, tenis je sport dobar za razvoj mentalnih sposobnosti i prijateljskih veza, koje postaju neraskidive. Uz oca, kao one koji ju motiviraju, navodi trenere Peru Mihelčića i Marija Pavića, te kondicijske trenere Marina Pavkovića i Teu Pavić. Kaja trenira svakodnevno,a nekad i dva puta dnevno, a dan dan bez tenisa za nju je izgubljen dan. Kao posebnost svog sportskog kolektiva ističe sklad i slogu, koje često izbacuju iz takta puno snažnije sportske klubove. Mnogi veći klubovi su pali u srazu s njma, jer su ih minimizirali i podcjenjivali, što je njima bio snažan vjetar u leđa. Jednog dana vidi se kao tenisačica koja nema profesionalnih motiva, ali kao uzor nekim novim djevojčicama zasigurno da.Sve školske obveze savladava bez ikakvih problema,a posebno ju veseli što školske klube djeli sa suigračima iz kluba- Dorianom Salopekom i Kristijanom Kolićem.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal