Aktualno OG sada Ogulin

Preko 5 milijuna kuna planira se uložiti u Program zaštite i spašavanja grada Ogulina

U ingerenciji jedinica lokalne samouprave, pa tako i Grada Ogulina, je i donošenje Programa zaštite i spašavanja. Njegovu važnost nije potrebno naglašavati, obzirom da smo svjedoci prirodnih nepogoda koje nas pogađaju sve češće. Cilj Programa zaštite i spašavanja Grada Ogulina je unaprijediti javne usluge zaštite i spašavanja. Za tu namjenu, iz ovogodišnjeg proračuna, Grad Ogulin planira izdvojiti ukupno 5.250.000,00 kuna. Time će biti obuhvaćena provedba preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozije, gašenje požara, zaštita i spašavanje ljudi i imovine. Programom je obuhvaćeno i pružanje tehničke pomoći u raznim nesrećama i drugim opasnim situacijama, ali i kapitalna ulaganja u opremu i vatrogasne objekte.

Najveći iznos sredstava ove godine predviđen je za Javnu vatrogasnu postrojbu grada Ogulina, a radi se o 3.970.000,00 kuna. S ciljem unaprjeđenja vatrogasne djelatnosti na našem području još 1.080.000,00 kuna planira se izdvojiti za redovno poslovanje i kapitalna ulaganja Područne vatrogasne zajednice grada Ogulina.
Uslijed novonastalih okolnosti pandemije koronavirusa, povećana su izdvajanja za funkcioniranje civilne zaštite. Za tu namjenju je tako u gradskom proračunu osigurano 80.000,00 kuna. Sa 120.000,00 kuna bit će podržan i rad ogulinske Stanice HGSS-a.

Možemo se nadati da će sva ova sredstva biti utrošena samo za redovne djelatnosti, te da će ova godina proteći bez prirodnih nepogoda i izvanrednih okolnosti.