Aktualno OG sada Ogulin

U četvrtak masovno cijepljenje u Karlovcu, do kraja tjedna i u Ogulinu

Do 15. veljače na području Karlovačke županije distribuirano je ukupno 3981 doza cjepiva, a oko 1500 osoba primilo je obje doze cjepiva. Sva pristigla cjepiva u cijelosti su upotrijebljena i nije došlo do rasipanja doza čime dokazujemo dobru organiziranost medicinskog osoblja i osviještenost naših građana o potrebi i uvjetima provođenja cijepljena, kažu danas u Stožeru CZ Karlovačke županije.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije, na za to predviđenim punktovima, te u sustavu bolničkih ustanova. Punktovi će se organizirati sukladno potrebi, odnosno za sve osobe koje nisu u mogućnosti cijepiti se kod svojih liječnika obiteljske medicine. Cijepljenje će provoditi liječnici obiteljske medicine i timovi Zavoda za javno zdravstvo, te Zavoda za hitnu medicine Karlovačke županije. Sve količine cjepiva koje pristignu u Zavod će biti odmah podijeljene prema odgovarajućem ključu, na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Ovaj tjedan u dolasku je 65 bočica (390 doza) cjepiva Pfizer koje je namijenjeno za sustav zdravstva i socijalne skrbi, oko 500 doza AstraZeneca i 500 doza cjepiva Moderne, koje će biti distribuirano za potrebe cijepljenja šire populacije.

U četvrtak 18. veljače 2021. u 8.00 sati predviđena je organizacija punkta za cijepljenje u dvorani Ekonomsko-turističke škole Karlovac te se u tu svrhu planira procijepiti 300 osoba, a isto se najavljuje provesti do kraja ovog tjedna i u Ogulinu.

Zbog dodatnih pojašnjenja o mogućnosti cijepljenja, upućujemo sve naše građane na izravnu komunikaciju s liječnikom obiteljske medicine.

“S obzirom na brojne medijske upite, obavještavamo i da je u sklopu kampanje cijepljenja na području Karlovačke županije, Stožer CZKŽ u suradnji sa ZJZKA i HGK Karlovac, umjesto procjepljivanja dužnosnika Karlovačke županije u vrijeme provođenja takve kampanje na razini RH, organizirao cijepljenje 15 predstavnika najvećih tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća HGK Karlovac s područja naše županije, a koji udovoljavaju kriterijima prioriteta za cijepljenje. Isti su svojim primjerom ukazali na važnost povjerenja u zdravstveni sustav te da cijepljenjem čuvaju svoje i zdravlje svojih suradnika i time pridonose normalizaciji i stabilizaciji gospodarskih aktivnosti.

Navedenim primjerom želimo potaknuti sve one koji su u ovom trenutku nesigurni u svoju odluku za cijepljenjem da se za isto prijave kod svojih liječnika obiteljske medicine”- ističu u priopćenju.