Aktualno Županija

U Karlovačkoj županiji cijepili 15 poduzetnika. Svi su članovi vijeća parazitske HGK

STOŽER Karlovačke županije cijepio je 15 predstavnika najvećih tamošnji tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Karlovac, doznaje Index.

Učinili su to, kako kažu, za primjer građanima.

Od HGK Karlovačke županije pokušali smo doznati je li među cijepljenjima i netko iz vodstva Komore, a oni su nam, umjesto odgovora, proslijedili priopćenje lokalnog Nastavnog zavoda. Bez da su se potrudili odgovoriti na naša pitanja, zalijepili su ovaj dopis i poručili kako oni “nemaju što dodati”:

“Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije i HGK Karlovac umjesto procjepljivanja dužnosnika Karlovačke županije u vrijeme provođenja takve kampanje na razini RH (Sabor, vlada), organizirao cijepljenje 15 predstavnika najvećih tvrtki i poduzetnika, članova Gospodarskog vijeća HGK Karlovac s područja županije, a koji udovoljavaju kriterijima prioriteta za cijepljenje.

Isti su svojim primjerom ukazali na važnost povjerenja u zdravstveni sustav te da cijepljenjem čuvaju svoje i zdravlje svojih suradnika kao i da time pridonose normalizaciji i stabilizaciji gospodarskih aktivnosti”, stoji u priopćenju.

Za kraj dodaju: “Navedenim primjerom želimo potaknuti sve one koji su u ovom trenutku nesigurni u svoju odluku za cijepljenjem da se za isto prijave kod svojih liječnika obiteljske medicine.”

Evo o kome se radi:
Članove Gospodarskog vijeća HGK Karlovac čini 17 osoba. Među njima samo dvoje nije primilo cjepiva. Dok nam HGK ne dostavi popis, donosimo ih sve:

Željko Pavlin, HS Produkt d.o.o., Karlovac
Damir Vranić, General Electric Hrvatska d.o.o., Karlovac
Nikola Hanžel, Lana Karlovačka tiskara d.d., Karlovac
Igor Miljak, PPK d.d., Karlovac
Marko Vuković, Karlovačka banka, Karlovac
Željko Mažuran, Kordun Marketing d.o.o.., Karlovac
Darko Marković, Ceste Karlovac d.d., Karlovac
Andrea Bušić, KIM Mljekara Karlovac d.o.o., Karlovac
Marija Janžetić, AB gradnja d.o.o., Karlovac
Željko Hrastov, Ilsad d.o.o., Ozalj
Mario Tomljanović, DW Reusables d.o.o., Vojnić
Damir Tomičić, Kelteks d.o.o., Karlovac
Niko Pervan, Tržnica Karlovac d.o.o., Karlovac
Stanko Polonijo, Švarča d.d., Karlovac
Mile Turkalj, Kordun d.d., Slunj
Boris Ferkula, Aquaestil PPN d.o.o., Duga Resa
Zlatko Kuzman, HGK – Županijska komora Karlovac

HGK Koprivnica: Cijepio se šef
Ranije smo danas objavili kako se mimo propisa cijepio i poznati karlovački HDZ-ovac, šef Županijske gospodarske komore u Koprivnici, član Nadzornog odbora Podravke i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije – Krunoslav Vitelj.

HGK Osijek: To je privatna stvar
Potaknuti ovim saznanjima pokušali smo saznati kakva je situacija u drugim županijskim komorama.
Iz Osječkog HGK odgovorili su da je “zdravstveno stanje i cijepljenje svakoga od zaposlenika privatna stvar te osobe”. Dodaju kako ne raspolažu informacijama o cijepljenju i da ih nemaju pravo tražiti. Oni su, izgleda, po tome posebni.

U Županijskoj komori Bjelovar razgovarali smo s direktoricom i poslovnom tajnicom Martinom Posavac Ćurić.

“Ja se nisam cijepila niti imam u planu. Nisam u rizičnoj skupini, smatram da sam dovoljno zdrava i radije bih da se cijepi netko rizičniji, a koliko znam ni naš predsjednik se nije cijepio. Nema kod nas preskakanja redova”, kazala je Ćurić.

HGK Krapina: Ne znamo
Slično nam je rečeno u Županijskoj komori Krapina. Direktorica Janja Kantolić poručuje da se nije cijepila, a za predsjednika Josipa Grileca kaže da ne zna.

“Ne znam, šta ja imam s njim? Ne bih znala”, rekla je Kantolić.

Razgovarali smo i s predsjednikom zadarske komore Denisom Ikićem.

“Koronu sam prebolio. Nisam se cijepio ni javno ni tajno ni nikako. Zadnji put sam se cijepio kad sam student bio”, poručuje Ikić dodajući da nitko iz njegove komore nije primio cjepivo. (index.hr)