Aktualno OG sada Ogulin

25. smotra izvornog folklora “Igra kolo”

Igra kolo 2021

U skladu sa zaključcima I. sastanka Organizacijskog odbora Igra kolo 2021. godine, a posebice nepovoljnih epidemioloških uvjeta koji i dalje onemogućavaju redovni rad kulturno umjetničkih društava, program 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” koji se odnosi na glavne nastupe kulturno umjetničkih društava s područja Karlovačke županije održati u razdoblju od 03. do 05. rujna 2021. godine.
Za temu 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo izabrani su svadbeni običaji Karlovačke županije, teme vezane uz zagledavanje i upoznavanje mladih (sijela, prela…), prosidba, zaruke, fragmenti svadbe (kod mladenke, kod mladoženje, dota, razne lokalne običajne prakse), prvi dan poslije svadbe, mlada snaha i slično, odlazak mlade žene prvi put poslije svadbe u roditeljsku kuću i slično.
Kako bi mogli pristupiti izradi Biltena 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” pozivaju se  sva kulturno umjetnička društva s područja Karlovačke županije koja planiraju sudjelovati , da organizatoru najzad do 30.04.2021. godine putem elektronske pošte na adresu [email protected] dostave jednu fotografiju i tekst od najviše 3000 znakova, a koji se odnose na jedan od svadbenih običaja s njihovog  područja.
Nadamo se da će epidemiološke mjere u mjesecu rujnu dopustiti da jubilarna 25. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” zasja u svom punom sjaju.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ogulin bilježi izvrsne turističke rezultate – 2.322 dolazaka te 5.668 noćenja

OG Portal

Unatoč pandemiji odlični turistički rezultati u veljači u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Iz Milinovićeve stranke optužili HDZ za udbaške metode: ‘Zivkaju nas i uznemiruju s anonimnih brojeva!‘

OgPortal

‘Napali su nas Hafniumom!‘: U tijeku cyber udar neviđenih razmjera, na meti deseci tisuća organizacija

OgPortal

Predstavljamo vam LA LA Trio

OgPortal

Poznatom optičaru ukrali okvire naočala vrijedne dva milijuna kuna: ‘Nudim 50.000 kn za informacije o lopovu!‘

OgPortal