Aktualno OG sada Ogulin

25. smotra izvornog folklora “Igra kolo”

U skladu sa zaključcima I. sastanka Organizacijskog odbora Igra kolo 2021. godine, a posebice nepovoljnih epidemioloških uvjeta koji i dalje onemogućavaju redovni rad kulturno umjetničkih društava, program 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” koji se odnosi na glavne nastupe kulturno umjetničkih društava s područja Karlovačke županije održati u razdoblju od 03. do 05. rujna 2021. godine.
Za temu 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo izabrani su svadbeni običaji Karlovačke županije, teme vezane uz zagledavanje i upoznavanje mladih (sijela, prela…), prosidba, zaruke, fragmenti svadbe (kod mladenke, kod mladoženje, dota, razne lokalne običajne prakse), prvi dan poslije svadbe, mlada snaha i slično, odlazak mlade žene prvi put poslije svadbe u roditeljsku kuću i slično.
Kako bi mogli pristupiti izradi Biltena 25. Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” pozivaju se  sva kulturno umjetnička društva s područja Karlovačke županije koja planiraju sudjelovati , da organizatoru najzad do 30.04.2021. godine putem elektronske pošte na adresu [email protected] dostave jednu fotografiju i tekst od najviše 3000 znakova, a koji se odnose na jedan od svadbenih običaja s njihovog  područja.
Nadamo se da će epidemiološke mjere u mjesecu rujnu dopustiti da jubilarna 25. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” zasja u svom punom sjaju.