Aktualno OG sada Ogulin

Do kad će se fekalije i rasol ispuštati u Zagorsku Mrežnicu?

IMG_7005

Zbog protuzakonitog ispuštanja rasola i sadržaja iz septičkih jama nekolicine pojedinaca naši sugrađani na području Sabljak sela, u Mjesnom odboru Salopek selo, imaju velikih problema. Pojedini mještani uz županijsku cestu oznake ŽC 3219, koja je u  nadležnosti Županijske uprave za ceste (ŽUC) protuzakonito su se, kako doznaje OGportal,  priključili na njihov kolektor cestovne oborinske odvodnje.

Putem spomenutih ilegalnih priključaka puštaju fekalije i rasol koji truje biljni i životinjski svijet u Zagorskoj Mrežnici. Njihovi susjedi godinama trpe nesnosan smrad kiselog zelja i fekalija, u što smo se i sami uvjerili, fotografirali i objavili na našem portalu. Po rijeci Zagorska Mrežnica plivaju fekalije i uginule ribe, obolijevaju stanovnici i domaće životinje, ugroženi su im poljoprivredni proizvodi, psi i mačke razvlače uginule ribe i pitanje je trenutka kad će zbog svega navedenog od tamo krenuti zaraza, odnosno dogoditi se epidemiološki eksces.

Imamo informaciju kako je ŽUC u posjedu dokumenata, elaborata i video snimka  kanalizacijskog kolektora, snimljenog daljinski upravljanom robotskom kamerom, te da su utvrđene i prikazane točne lokacije ilegalnih priključaka.

Stoga smo ŽUC zamolili  informaciju o tome koliko je takvih ilegalnih priključaka i kod kojih kućnih brojeva se nalaze? Također nas je zanimalo što su poduzeli da se ovi priključci zabrtve, odnosno da se neodgovornim pojedincima onemogući daljnje izlijevanje fekalija i rasola u prirodu i trovanje biljnog i životinjskog svijeta i stanovnika koji tamo žive, te  što stu poduzeli da se neodgovorni pojedinci sankcioniraju za nedjela koja vrše?

Uz odgovore, zamolili smo i grafički prikaz i snimak s ucrtanim kolektorom i lokacijama ilegalnih priključaka na  kolektor.

Nakon  nekoliko dana, iz ŽUC-a smo dobili odgovor koji prenosimo:
“Prema podacima kojima raspolaže ova Uprava, rekonstrukcija prometnice i sustav odvodnje na javnoj cesti ŽC 3219 rađen je 1986/87.godinu te ova Uprava ne raspolaže nikakvom tehničkom dokumentacijom o navedenom zahvatu. Mišljenja smo, te predlažemo, da se nezadovoljni mještani Salopek Sela zbog rješavanja navedenog problema obrate komunalnom redaru Grada Ogulina, tvrtki Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin, teritorijalno nadležnoj upravi za sanitarnu inspekciju, te drugim službama nadležnim za rješavanje problema fekalnih voda. Za sva dalja pitanja stojimo vam na raspolaganju. S poštovanjem,

Županijska uprava za ceste”

 

 

 

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal

U zadnja 24 sata 394 nova slučaja zaraze, umrlo 5 ljudi, oporavilo ih se 416

OgPortal