Aktualno OG sada Ogulin

Traže se partneri za Centar za tehničku kulturu i izvan Hrvatske

IMG-38~1

Poljski investicijski fond Fundus Gornoslaski i tvrtka Euro Grant Konzalting, vlasnice Natalie Zielinske,  organizirali su on-line sastanak Grada Ogulina i poljskog klastera Sinotaic, koji okuplja tvrtke koje se bave inovativnim tehnologijama. Svrha sastanka bila je upoznati spomenuti poljski STEM klaster s projektom Centra za tehničku kulturu u Ogulinu, kako bi se detektirali mogući načini suradnje Grada i klastera na ovom projektu.

Cilj Grada Ogulina je privući na suradnju na projektu kompetentne stručne partnere koji su lideri na području IT tehnologija, robotike, automatizacije i općenito STEM područjima, pa je u tu svrhu organiziran ovaj sastanak, a već su planirani i novi sastanci sa stranim tvrtkama koje prednjače u ovim područjima.

Sinotaic klaster okuplja tvrtke koje prednjače u kvaliteti, iskustvu i stručnosti u području razvoja vrhunskih tehnoloških, tržišno orijentiranih rješenja za razne pametne industrije. Osim komercijalnih tvrtki u klasteru su okupljena i poljska sveučilišta, istraživačke institucije, lokalne vlasti kao i nevladine organizacije. Osnovni cilj klastera je stvaranje inovativnih rješenja za potrebe različitih pametnih industrija.

Na sastanku su sudjelovali Anna Wyka iz fonda Fundus Gornoslaski, Natalia Zielinska iz tvrtke Euro Grant Konzalting, Marek Ostafil kao predstavnik klastera Sinotaic, te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Blanka Poljak Franjković. Projekt Centra za tehničku kulturu predstavio je zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal