Aktualno Županija

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu

HDZ Karlovac tiskovna veljača 2021

– Naš cilj je da Karlovac bude po mjeri svih naših sugrađana, a ima potencijala i za doseljavanje novih stanovnika, uvjereni smo da kao grad možemo biti atraktivni. HDZ kao najorganiziranija stranka u Karlovcu – imamo TO u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima – stoji iza ovog programa, preuzeli smo obveze, ali naravno da smo otvoreni i prema našim simpatizerima i onima koji to nisu jer uvjeren sam da je politika ipak interes svih i vjerujem da u otvorenoj suradnji možemo raditi svi za dobro našeg grada, izjavio je na današnjem predstavljanju HDZ-ovih kandidata za čelnike Karlovca Damir Mandić, kandidat za gradonačelnika.

Aktualni gradonačelnik kazao je da ponovna kandidatura potvrđuje da su u protekle četiri godine odradili najveći dio obveza koji su preuzeli, podsjetio je kako je na početku rekao kako želi da „ karlovački problemi” budu prioriteti Vladi RH, što se i dogodilo pa je mandat obilježila sinergija Vlada – Županija – Grad, od obrane od poplava, do cestovne i željezničke infrastrukture.- Protekli mandat vezali smo za radna mjesta, društveno-socijalnu osjetljivost, energetsku učinkovitost, turizam u svrhu radnih mjesta, revitalizaciju kulturnih dobara. Ušli smo duboko u sve to, neke probleme riješili, neki su pred početkom rješavanja. U novom mandatu gospodarstvo i demografija su teme na koje ćemo staviti naglasak, a na njih se nadovezuje društveno-socijalna osjetljivost, pametni, odnosno, zeleni grad, rekao je Mandić.

Naglasio je da je Poslovna zona Gornje Mekušje, u kojoj je pressica i održana, jedno od dobrih postignuća, za koju očekuje da će do kraja godine biti prodane i preostale tri parcele, najavio da je sljedeća na redu zona Selce koju će treći trak i novi izlaz s autoceste potpuno otvoriti gospodarstvenicima.U sljedećem mandatu slijedi smanjenje prireza iako još ne zna koliko, te poreza na potrošnju, daljnja okrenutost sufinanciranju iz EU fondova, novi prostorni planovi za Luščić i ŠRC Korana koji će definirati daljnji razvoj Karlovca, te rad na ravnomjernom razvoju svih dijelova Karlovca.

Daljnji razvoj grada cilj je i Ivani Fočić, HDZ-ovoj kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika. Ekonomistica je i magistra međunarodnih poslova i diplomacije.- S pozicije zamjenice gradonačelnika najveći doprinos dat ću u područjima gospodarstva, obzirom na svoju iskustvo i struku, ponajprije poduzetništvo, energetika i slično, a i sve ostale poslove koji se od mene očekuju radit ću marljivo i krajnje odgovorno. Vjerujem da svojim iskustvom i kompetencijama mogu napraviti dobre stvari za svoj grad i svoje sugrađane jer Karlovac je moj grad, kojeg volim, poručila je Fočić.

Marin Svetić, potpredsjednik karlovačkog HDZ-a, nosit će HDZ-ovu listu za Gradsko vijeće. Ovaj diplomirani inženjer šumarstva “treća generacija šumara u obitelji”, voditelj je Uprave šuma Podružnice Karlovac.- Uvjeren sam da će HDZ na izborima u svibnju još jednom pokazati snagu i zajedništvo i da ćemo polučiti još jednu izbornu pobjedu. HDZ-ova lista za Vijeće bit će spoj mladosti i iskustva, a svojim radom, znanjem i inicijativama doprinjet ćemo kvalitetnom radu Vijeća, a time i boljitku našeg grada i sugrađana. Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu i u ovu izbornu utrku ulazimo čista srca i iskrenih namjera. HDZ je prvi izbor građana i žitelja naše županije; upornim i marljivim radom, znanjem i sposobnošću, projektima i ulaganjima, zavrijedili smo povjerenje naših ljudi, zaključio je Svetić.(Kaportal)

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal