Aktualno Županija

Novi atraktivni turistički sadržaj kod Rakovice, u izgradnji prva karting staza u ovom dijelu Hrvatske, duga 330 metara

rakovica karting staza

Unatoč koroni turistički sektor na području općine Rakovice je u siječnju zabilježio rast u odnosu na prethodne godine.

Osim prirodnih ljepota obližnjih Plitvičkih jezera na koje se nadovezuje niz turističkih atraktivnih sadržaja, ponuda na područje općine Rakovice uskoro će biti bogatija za karting centar. Inicijativa je to mladog poduzetnika Domagoja Božičevića iz Oštariskih Stanova koji je do sad već upotpunio atraktivan sadržaj na rakovačkom području, kao što je Roping poligon, ATV QUAD, Paintball, Zipline avantura, streličarstvo, Tomahwk sjekire, zračna puška s optikom, airsoft duel, divovska ljuljačka i planinski bicikal.

Nova karting staza bit će dugačka 330 metara s dostupnim šest vozila, od kojih četiri senior i dva junior karta. Ujedno, važno je istaknuti da će ovo biti jedini karting centar na području od Zagreba do Zadra.
Inače, prvi podaci otkrivaju da je potražnja za smještajem u Plitvičkim dolinama vikendom sve izraženija. Naime, u prvom mjesecu ove godine turistički sektor bilježi rast od čak 300 posto u odnosu na prošle godine. Uz obilazak nacionalnog parka Plitvička jezera i prepoznatljivog Rancha Doline jelena, upravo aktivnosti na otvorenom poput jahanja, adrenalinskih sadržaji te avanturističke vožnje sve su traženiji i nezaobilazni sadržaj mnogobrojnih domaćih i stranih gostiju. Stoga, za vjerovati je da će novi karting centar dodatno pridonijeti atraktivnosti ponude na cijelom rakovačkom području. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal