Aktualno OG sada Ogulin

Otvoreno reciklažno dvorište

Danas je službeno otvoreno reciklažno dvorište. Otvorenju su nazočili  čelnici grada Ogulina i predstavnici  Stambeno komunalnog gospodarstva.

Prema riječima direktorice ove tvrtke Sanje Tomić radno vrijeme bit će od ponedjeljka do  petka od 08 – 14 sati, a  subotom  od 08-13 sati. Otpad mogu predavati samo fizičke osobe, dakle ne mogu  obrti i trgovačka društva. Građani koji dovoze otpad moraju imati osobnu iskaznicu, ili uplatnicu za odvoz komunalnog otpada.

Pogledajte što je sve ovom prigodom rekla Sanja Tomić:


Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović ovom je prigodom izjavio da je projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna, ali gradnja nije išla na teret građana Ogulina:


Otpad se važe, jer se određene vrste otpada mogu predati u točno određenim količinama i u točno određenom vremenu, npr. automobilske gume samo po 4 komada 2 puta godišnje; građevinski otpad (šuta) samo do 200 kilograma  i slično, o čemu korisnici mogu dobiti uputu u reciklažnom dvorištu i na broj 047/532-315.

Na mrežnim stranicama Stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. Ogulin nalazi se aplikacija ECO SELECT, koja funkcionira na način da se u traženi pojam ukuca vrsta otpada, a aplikacija u odgovoru ponudi mjesto odlaganja, pa tako i odlaganje otpada koje se zbrinjava u reciklažnom dvorištu!