Aktualno OG sada Ogulin

Mediji i njihova uloga u suvremenom društvu

Ivan Tanta 22

U sklopu projekta “Centar za razvoj civilnog društva” održana je još jedna zanimljiva radionica, na kojoj je predavanje o medijskoj pismenosti održao prof. Ivan Tanta. Ovog puta s njim su bili i gosti -predavači: prof. novinarstva Zdravko Kedžo i komunikacijski stručnjak Petar Tanta.

Bilo je riječi o utjecaju medija na slušatelje, gledatelje i čitatelje, a vrlo zanimljivo je bilo čuti što se preporuča roditeljima, bakama i djedama, koji imaju djecu i unuke, u pogledu praćenja medijskih sadržaja. Obrađana  je i tema ” Višeekranska civilizacija mijenja granice između vanjskog i unutarnjeg”, podijeljeni su i savjeti novinarima kako informirati javnost o raznim događajima. Tako je naglašena površnost u odabiru i obradi teme, što je česta novinarska pogreška, potom se govorilo o bizarnom privlačenju javnosti, ali i potrošnji kao primarnoj  ljudskoj  potrebi.

Posebna je pozornost posvećena analizi medijskih sadržaja, a bilo je riječi i o korisnicima interneta i onome što na njemu najviše čitaju i traže.
Na kraju radionice posvećena je posebna pozornost starijoj populaciji, koja je u današnje vrijeme sve više usamljena, broju starosne populacije u Hrvatskoj, te prednostima starosti.

Projekt “Centar za razvoj civilnog društva”  provodi Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti (UDICA). Partneri na projektu su Glumačka družina Đula, Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, Grad Ogulin i Pučko otvoreno učilište Ogulin.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Posljednje objavljeno

Borut Pahor privržen cjelovitosti BiH, ništa ne zna o navodnom non paperu

OgPortal

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal