Aktualno OG sada Ogulin

“Susret s rijekom” – projekt vrijedan 9,21 milijuna kuna

IMG-1d11197e8f69838190577926583f0e32-V

U Pučkom otvorenom učilištu u Ogulinu danas je održana konferencija „Susret s rijekom“ koju je organizirala Javna ustanova Regionalna Razvojna agencija Karlovačke županije, u suradnji s Gradom Ogulinom, a u okviru provedbe projekta „Susret s rijekom“.

IMG-1d11197e8f69838190577926583f0e32-VGlavni cilj konferencije bio je predstaviti projekt „Susret s rijekom“ , do sada odrađene aktivnosti na projektu, i način na koji će projekt izgradnjom nove turističke infrastrukture utjecati na povećanje turističke privlačnosti NATURA 2000 područja i podizanje svijesti javnosti o važnosti i očuvanju prirodne baštine, s naglaskom na projektnu lokaciju na području Grada Ogulina.
Nositelj projekta je Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Grad Ozalj, Grad Ogulin, JU Natura Viva, JU Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, Turistička zajednica Grada Ogulina i Turistička zajednica područja KUPA.

“Susret s rijekom”, projekt je vrijedan 9,21 milijun kuna, od čega je 7,828 milijuna kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020″., obuhvaća zahvate u tri grada, Karlovcu, Ozlju i Ogulinu. U sklopu projekta bit će izgrađene tematske šetnice koje će biti smještene na desnoj obali rijeke Korane u Karlovcu gdje su radovi već započeli, na obali rijeke Kupe u Ozlju i u neposrednoj blizini Đulinog ponora rijeke Dobre u Ogulinu, sve zaštićenim NATURA 2000 područjima. Cilj projekta je doprinijeti održivom korištenju prirodnih resursa i očuvanju biološke ravnoteže područja NATURA 2000 uz rijeke Karlovačke županije, kroz povećanje turističke privlačnosti ovih područja, te edukaciju i podizanje svijesti o važnosti njihovog očuvanja. Republika Hrvatska, pa tako i Karlovačka županija obvezale su se štititi, kvalitetno unaprijediti i očuvati ta područja i kvalitetno interpretirati njihove vrijednosti i promovirati kraj u kojem se nalaze. Projekt će završiti 31. ožujka.

O Projektu „Susret s rijekom“ detaljnije je govorila Antonija Perač Fištrović, iz Javne ustanove Razvojna agencija Karlovačke županije, a potom i ravnateljica Darka Spudić.
Na projektne aktivnosti u Ogulinu detaljnije  se osvrnuo gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, rekavši da je pri preuzimanju dužnosti  objeručke prihvatio ovu ideju, jer je značajna ne samo za Ogulin, već i cijelu Karlovačku županiju. Napomenuo je kako će grad Ogulin projekt nadograđivati, te se već krenulo s određenim aktivnostima.  Planira se uređenje bunkera iz 2. svjetskog rata u Đulinom vrtu, gradnja mosta preko kanjona Dobre i veliki zip-line.
Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin zahvalila je svima koji su  sudjelovali u realizaciji projekta, zaključivši kako je Karlovačka županija, kao nositelj ovog,  spremna i dalje poticati slične projekte.

Po završetku konferencije nazočni su obišli Đulin vrt.

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal