Aktualno OG sada Ogulin

Za “Bajkovitu zimu uz ognjište” 15 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture i medija

bajkovita zima uz ognjište

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i 2020. godine raspisalo je natječaje za predlaganje programa javnih potreba u kulturi, za koje se sredstva osiguravaju iz Državnog proračuna. U okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske zaprimale su se i prijave za programe književnih manifestacija. Na poziv je pristiglo ukupno 217 prijava, a Ministarstvo će sufinancirati 146 programa, u ukupnom iznosu od 3.863.700,00 kn.

Među ustanovama čiji su programi odobreni je i Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke! Prijavljeni program pod nazivom “Bajkovita zima uz ognjište” pozitivno je ocijenilo Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost u sljedećem sastavu: Lahorka Plejić Poje, predsjednica, Iva Grgić Maroević, Ivica Matičević, Nikola Petković i Katica Matković Mikulčić.
Pripovijedanje, odnosno usmena pripovjedna književnost, najstariji je oblik književnosti koji živi i danas. Nekoć je ono bilo neizostavni element zajedničkih večeri uz toplo ognjište u krugu obitelji, ali i danas brojni umjetnici njeguju tu vještinu usmenog prenošenja priča.

U Ivaninoj kući bajke spojit će tradiciju s novim vremenima i pokrenuti projekt koji objedinjuje usmenu pripovjednu književnost i suvremenu tehnologiju. Tako će programom povezati naše poznate domaće pripovjedače i bajkovito digitalno ognjište Ivanine kuće bajke. Osim toga, iako pripovijedanje nužno podrazumijeva i slušatelje, u nemogućnosti dolaska publike zbog epidemioloških mjera,  organizirat će se prijenos putem digitalnih medija. Za provedbu ovog projekta Ministarstvo je odobrilo 15.000,00 kn.

Odobreni programi po predlagatelju

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal