PROMO Promo članak

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

U petak 26.veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici upriličeno je potpisivanje ugovora za asistenta na projektu i za radnice za pomoć i potporu starijim osobama i/ili nemoćnim osobama, a u sklopu projekta Zaželi 2 – Grad Ogulin, koji je vrijedan 2.300.400,00 kuna. Projekt je u 100% iznosu financiran sredstvima Europske unije (85%) i Državnog proračuna RH (15%), a prijavio ga je Grad Ogulin. Kao partneri u projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu, i Centar za socijalnu skrb Ogulin.

Cilj projekta je zapošljavanje 25 žena na 12 mjeseci i pružanje potpore za minimalno 160 starijih osoba s područja grada Ogulina. Novim zaposlenicama ugovore o radu je uručio gradonačelnik Dalibor Domitrović, poželjevši im uspješan rad.
Žene su započele sa radom 1. ožujka, 2021. te će već ovaj tjedan obići sve svoje korisnike. Voditeljica projekta Nataša Zatezalo, koordinatorica Nevena Grba i asistentica Jasmina Benić, dale su novozaposlenim ženama sve potrebne informacije o projektu i njihovom radu. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

projekt zaželi2 logotipi