Aktualno Županija

Policijska postaja u Mačekovoj ima novu fasadu ali i privremeno vodstvo – dok se Željković ne vrati s bolovanja mijenja ga Dražen Lauš

Nakon što istragom u okviru disciplinskog postupka utvrđeno da načelnik Policijske postaje Karlovac Darko Željković i njegov pomoćnik za kriminalističku policiju nisu počinili teže povrede zloporabe položaja te su vraćeni na posao, trenutno PP Karlovac ipak vodi netko drugi, ali samo kao privremena zamjena.

Danas je, naime, na tiskovnoj konferenciji povodom završetka energetske obnove zgrade PP Karlovac na novinarski upit to potvrdio načelnik PU karlovačke Darko Bratić.- Zbog odlaska na bolovanje načelnika Policijske postaje trenutno ga mijenja Dražen Lauš, rekao je Bratić.

Podsjetimo, za Željkovića i pomoćnika nije utvrđena krivnja no jedan je službenik ipak osumnjičen da je počinio težu povredu službene dužnosti opisanu kao nedolično ponašanje u službi ili izvan službe.Na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik Bratić pričao je o projektu energetske obnove. Rekao je kako osim što se dovršenjem projekta osiguravaju značajne financijske uštede na utrošenoj toplinskoj energiji, napravljen iskorak u smanjenju emisije štetnih tvari u atmosferu što je globalni problem, a značajno je i popravljena vizura ovog dijela grada Karlovca.- U vremenu koje je pred nama pokušat će se pristupiti sveobuhvatnom unutarnjem uređenju u cilju da se osigura viši standard funkcionalnosti prostora te kvalitetnije radno okruženje zaposlenika. Na tragu do sad realiziranih sličnih projekata, očekujemo da se ovaj projekt završi partnerstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Karlovačke županije i Grada Karlovca, što s nestrpljenjem očekujemo. Realizacija ovog projekta kroz Europski fond za regionalni razvoj još je jedan od primjera prednosti članstva Hrvatske u EU, zaključio je Bratić.