Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan ugovor za sanaciju Sodola – radovi će koštati 1.375.000 kuna

U maloj gradskoj vijećnici danas je upriličeno potpisivanje ugovora za izvođenje radova na sanaciji ogulinskog odlagališta otpada „Sodol“. Ugovor su potpisali gradonačelnik Dalibor Domitrović, u ime Grada Ogulina, i Srećko Babić, direktor OPERA GROUP d.o.o. iz Zagreba, za izvođača radova. Ukupna vrijednost radova iz ovog ugovora iznosi 1.375.000,00 kuna, a rok za dovršetak radova je 90 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. Predmet ovog ugovora je preslagivanje otpada u sklopu sanacije odlagališta komunalnog otpada „Sodol“.

Preslagivanjem otpada uredit će se nova ploha za odlaganje otpada sa brtvenim sustavom, osigurat će se stabilnost samih pokosa odlagališta i odvodnje oborinskih voda. Postojeći otpad uklonit će se sa strmih pokosa vrtače i odložiti na njeno dno, na način da tvori bazu za novu odlagališnu plohu koja će se izvesti povrh presloženog otpada. Preslagivanjem postojećeg otpada djelomično će se oblikovati tijelo odlagališta, te će se stvoriti podloga za daljnju sanaciju, gdje će se na presloženom otpadu izvesti međubrtveni sloj i obodni nasipi. Tako će se oblikovati “kada”, unutar koje će se urediti nova ploha za odlaganje otpada.

Inače, odlaganje otpada na odlagalištu komunalnog otpada „Sodol“ započelo je 1976. godine, a odlagalište je i danas u funkciji.