Aktualno OG sada Ogulin

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

helikopteri

Nakon što je jučer jedan čovjek poginuo, a drugi ranjen u eksploziji mine kod mjesta Blata u Općini Saborsko, druga grupa migranata ostala je zarobljena u minskom polju 10-ak kilometara dalje kod mjesta Dabar.

Kako doznaje RTL, provedena je akcija spašavanja, a migrante su izvlačili specijalci iz ATJ Lučko i interventna policija. Sve je završeno u ranim poslijepodnevnim satima. Policija je migrante najprije zaustavila helikopterom te naredila da pričekaju pomoć jer su ušli duboko u minsko područje.

Prema neslužbenim informacijama, u grupi je ranjeno nekoliko migranata gelerima iz mina, piše KAportal.

O ovome je informaciju objavio i Telegram. U njoj stoji:

Migranti koji su jučer stradali na šumskom predjelu općine Saborskog naišli su na mine postavljene u Domovinskom ratu na negdašnjoj crti razgraničenja, potvrdio je načelnik Saborskog Marko Bičanić, policija je potvrdila da je jedan mrtav, a u bolnici u Ogulinu doznaje se da se u njoj liječe još dvojica ranjenih.
Policijska uprava karlovačka potvrdila je jučer i danas ponovila da je jedan muškarac mrtav, ne i koliko je ranjenih, ali navodno se radi o većem broju.

Policija još istražuje ovaj slučaj
Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je da će o ostalim okolnostima jučerašnjeg stradavanja izvijestiti javnost kada prikupe sve informacije.

Ravnatelj ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je za Hinu da se kod njih liječe dvojica ranjenih Pakistanaca. Jedan je teže ranjen u trbuh, operiran je i odstranjeno mu je strano tijelo, još je na odjelu intenzivnog liječenja, ali je stabilno. Drugi je ranjen u koljeno, operiran je i dobro se oporavlja.

Migrantsku rutu nadziru iz zraka
Načelnik Marko Bičanić rekao je za Hinu da policija danas iz zraka pretražuje šire područje Saborskog, tzv. migrantsku rutu. Dodao je da je područje općine razminirano svuda gdje se znalo da ima mina, ali sa šumama je mnogo teže jer se uglavnom radi o minski sumnjivom području.Ploče s oznakama mina postavljene su uz putove, a budući da ih migranti izbjegavaju kako ih se ne bi primijetilo, moguće je da oznake nisu niti vidjeli.

“Žao mi je tih ljudi, nadam se da će se migrantski problemi uskoro riješiti jer, koliko god se mi žalili da nam nije lako s migrantima, njima je puno teže”, rekao je Bičanić.

Dodajmo ovome, da je jučer prilikom slijetanja dvaju helikoptera u Ogulinu OGportal imao informacije da su helikopteri, ali i dobar dio ljudstva policije te hitna pomoć, poslani na teren radi ozbiljnije situacije. Imali smo informacije o većem broju policije na području oko Saborskog, ali i na Ličkom području oko Jezerana. Stoga smo, ne želeći nagađati i dezinformirati naše čitatelje, odmah uputili pitanje u PU Karlovačku, tražeći službenu informaciju. Na upit nam nije odgovoreno, ali nas je jučer u 14 sati nazvala glasnogovornica PU Karlovačke i objasnila da se “ništa ne događa te da su helikopteri bili na trenažnom letu”.  Takvo objašnjenje nismo ni objavili, jer smo sumnjali u njegovu točnost. Izgleda da se naša sumnja, na žalost, pokazala opravdanom.

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal