Aktualno OG sada Ogulin

Konstituiran VI. saziv ogulinskog Dječjeg gradskog vijeća

IMG_20210304_170122

U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice održana je konstituirajuća sjednica VI. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Ogulina. Predsjednica V. saziva ovog Vijeća, Nika Vučić, podnijela je Izvješće o provedenim aktivnostima, u razdoblju od listopada 2020. do ožujka ove godine, a podneseno je i Izvješće o financijskom poslovanju u 2020. godini. Nakon usvajanja ovih izvješća, dužnosti su razriješeni dosadašnji članovi i vodstvo.  Predstavljeni su, potom, članovi VI. saziva, čiji mandat će trajati do 2023. godine. U nastavku sjednice pristupilo se izboru, a potom i imenovanju predsjednika i zamjenika predsjednika DGV-a VI. Saziva. Za novog predsjednika izabran je dugogodišnji predstavnik Udruge “Radost” Tin Ćićak, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Iva Čajić. Preostalih 9 članova novog saziva Dječjeg gradskog vijeća su Pavlina Barišić, Chiara Cindrić, Vito Jerak, Nikolina Luketić, Emili Puškarić, David Solomun, Noa Sudarić, Tea Turkalj i Milena Zrnić.

Nakon izbora novog vodstva, prihvaćeni su Poslovnik o radu DGV-a, te prijedlozi Programa rada i Financijskog plana za 2021. godinu. Konstituirajuća sjednica VI. saziva Dječjeg gradskog vijeća odvijala se pod budnim okom voditeljice Ljerke Salopek Bacanović, a sve je sa zanimanjem pratila i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja. Prenoseći pozdrave gradonačelnika Domitrovića, uputila je čestitke novoizabranim članovima VI. Saziva, te riječi pohvale njihovim prethodnicima.
“Budite i dalje ovako vrijedni i uspješni, jer na taj način, između ostalog, promovirate i naš grad. Vrata gradske uprave su vam otvorena – tu smo za vas!” – istakla je ovom prigodom Ivana Salopek Šumonja.
Čestitke i pohvale je uputila i predsjednica ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”, Dragica Luketić, te predsjednica DND-a Ogulin, Ivona Rendulić.

Inače, bila je ovo prigoda i za skromnu proslavu jubileja, odnosno 10. obljetnice od ponovne uspostave rada ogulinskog Dječjeg gradskog vijeća, koje je tada vodila Anđelka Salopek. Tako je konstituirajuća sjednica okončana u slatkom tonu – rođendanskom tortom.

Posljednje objavljeno

Mladić s nedopuštenog partyja u Belgiji bježao pred policijom. Pao je i poginuo

OgPortal

Sindikat znanosti traži upravni nadzor izbora dekana na Hrvatskim studijima

OgPortal

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal