Aktualno Županija

Širenje kanalizacijske mreže u gradu Ozlju, u tijeku završni radovi na izgradnji kolektora u naselju Lukšići Ozaljski

kanalizacija Ozalj

U zadnjih nekoliko godina u gradu Ozlju izvršene su investicije u kanalizacijski sustav u iznosu preko 6 milijuna kuna.

Europski projekt kojim će se kanalizacijski pokriti cijelo naselje Ozalj na desnoj obali Kupe, koji je započeo u prošloj godini, u svojoj završnoj je fazi. Kako je i tada najavljivano, radi se o značajnom projektu za Grad Ozalj i poduzeće Komunalno Ozalj d.o.o. u iznosu od 3,3 milijuna kuna s intenzitetom potpore u sto postotnom iznosu od ukupno prihvatljivih troškova.

Ovim projektom širenje kanalizacijske mreže obuhvaća izgradnju tri kolektora za odvodnju sanitarnih otpadnih voda, i to za produženje kolektora IV u ulici Vlatka Mačeka, izgradnju kolektora za naselje Lukšići Ozaljski i izgradnja kolektora za naselje Soldatići.
Trenutno se provode završna faza izvođenja radova na glavnom kolektoru u naselju Lukšići Ozaljski, nakon čega slijedi izrada kućnih priključaka, a kako ističu u Gradu Ozlju svi radovi teku prema terminskom planu. Radove izvodi tvrtka Arkada d.o.o.

Osim izgradnje tri spomenuta kolektora, proteklih godina kanalizacijski su pokrivene i ulice Podgraj, spoj ulice Augusta Šenoe s Kolodvorskim odvojkom, ulica Nikole Šubića Zrinskog te su svi spojeni na pročistač otpadnih voda koji je u Ozlju u funkciji od 2014. godine. Sveukupno investicije kanalizacijskog sustava odrađene u zadnjim godinama na području grada Ozlja premašuju iznose od 6 milijuna kuna. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal