Aktualno Županija

Na državnom natjecanju mladih tehničara boje Karlovačke županije branit će 12 učenika – današnje nagrade šalju kolegama u Sisačko-moslavačku

Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 99 učenika iz 26 osnovnih škola

Čak 12 mladih tehničara branit će boje Karlovačke županije na državnom natjecanju.

Oni su pobjednici današnjeg županijskog natjecanja, na kojem je sudjelovalo 99 učenika iz 26 osnovnih škola Karlovačke županije.
Pobjednici po kategorijama su: Tara Marković, OŠ Banija, iz maketarstva i modelarstva; Petra Veseljić, OŠ Dubovac, iz graditeljstva; Matija Vrbanić, OŠ Draganići, iz strojarskih konstrukcija; Niki Zorić, OŠ Mahično, iz obrade materijala; Dino Dragić, OŠ Švarča, iz elektrotehnike; Dorotea Salopek, OŠ Josipdol, iz elektronike; Karlo Muić, OŠ Grabrik, iz robotike; Mislav Petrić, OŠ Dubovac, iz fotografije; Maksim Stanković Šprajc, OŠ Dubovac, iz robotskog spašavanja žrtve; Luka Matko, OŠ Slave Raškaj, iz automatike; Mateo Goldašić, OŠ Barilović, iz modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina; Magdalena Prodanić, OŠ Slave Raškaj, iz radiokomunikacija.

  • Natjecali su se u svih 12 kategorija, što dovoljno govori o izvrsnosti učenika i njihovih mentora. To je prepoznato, pa je Profil Klett pripremio poklon paket za svakog učenika. No, naši samozatajni tehnički znalci su odlučili to donirati svojim vršnjacima na području zahvaćenom potresom. Time su pokazali da uz veliko znanje i vještine imaju i velika srca, kazala je Suzana Šnajder iz Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije. (kaportal.hr)