Aktualno OG sada Ogulin

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

žene ikb

Prijedlogom za čitanje u ožujku Ivanina kuća bajke pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana žena, koji se obilježava upravo na današnji dan.
Njihov je prijedlog za čitanje zbirka Priče o neustrašivim hrvatskim ženama autorice Tatjane Barat. Zbirka okuplja 50 književnih portreta žena koje su obilježile hrvatsko društvo, a zajedničko im je da su sve postigle vlastitim radom u vremenu koje nije uvijek bilo poticajno za obrazovanje i profesionalno usavršavanje žena. Među portretiranim neustrašivim ženama našla se i naša Ivana, što  je bio dodatni poticaj za odabir upravo ove knjige.
Zbirka Priče o neustrašivim hrvatskim ženama dostupna je i u njihovom  Kutku za čitanje, a koje posebnosti krije, možete saznati u videozapisu u nastavku:

Na našoj internetskoj stranici i društvenim mrežama pripremile smo još aktivnosti povodom Međunarodnog dana žena: jednu radionicu izrade nakita i jednu izložbu posvećenu ženskim likovima u Ivaninim bajkama , a pozivamo sve i da s nama podijele koji ženski lik iz bajke vam je ostao upečatljiv i zašto. Svoje utiske nam pišite u komentar u odgovarajućoj objavi na društvenim mrežama ili na e-mail adresu [email protected]. Za sve koji se uključe zaključno s 8. ožujka pripremile smo iznenađenje, a nekoga od sudionika odabranog putem random.org očekuje i poseban darak!

 

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal