Aktualno Županija

S otvaranjem terasa kafići pod povećalom “stožeraša” – jučer inspekcija kontrolirala 40 ugostiteljskih objekata u Karlovačkoj županiji, pogledajte kako su prošli

INSPEKCIJE NA TERENU

Inspekcije su “češljale” i kafiće u drugim gradovima i općinama. U Ozlju je kontrolirano pet ugostiteljskih objekata, u Vojniću 8 a na području grada Slunja čak 12.

Do 1. ožujka, inspekcije Stožera civilne zaštite kontrolirali su poštivanje mjera kod ugostiteljskih objekata, ali kod onih koji su izdavali pića za van i restorana koji su imali opciju hrane za van, no sad posla ipak ima puno više jer su otvorene i terase.

Kako nam je danas javio Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, na području grada Karlovca jučer je kontrolirano 15 ugostiteljskih objekata.
Inspekcije su “češljale” i kafiće u drugim gradovima i općinama. U Ozlju je kontrolirano pet ugostiteljskih objekata, na području Vojnića čak 8 a na području grada Slunja njih 12.

Kako nam kažu u Stožeru, nisu utvrđene nepravilnosti. No brojni građani se žale da neke terase ipak nemaju dovoljne razmake između stolova, kako je propisano epidemiološkim mjerama kao i da se vrši posluživanje u takozvanim zatvorenim terasama koje nisu otvorene kako bi trebalo.
Jedan nam je karlovački ugostitelj rekao da je tražio mišljenje Stožera može li njegov objekt raditi ako otvori sve prozore zatvorenog dijela objekta, no dobio je tumačenje da terasa mora biti otvorena s barem tri strane. No kaže nam, nije baš siguran da se baš svi toga pridržavaju.

Bilo kako bilo, inspekcije imaju pune ruke posla, a kršenja mjera, barem jučer, nisu utvrđena. (kaportal.hr)