Aktualno Županija

Žrtve obiteljskog nasilja dobivaju novu sigurnu kuću u Karlovcu – Grad kupio zgradu za pola milijuna kuna, Korak osigurao 12,5 milijuna za uređenje

Sigurna kuća

Novu sigurnu kuću u Karlovcu imat će djeca i žene žrtve obiteljskog nasilja zahvaljujući suradnji Grada i Ženske grupe Korak.

Grad je kupio nekretninu vrijednosti veće od pola milijuna kuna, a Ženska grupa Korak uspješno je nominirala projekt i osigurala 12,5 milijuna kuna za njeno uređenje kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.- Suradnjom u projektu “Siguran korak ka dostojanstvenom stanovanju” bit će uređeno sedam apartmana, potrebne zajedničke prostorije poput blagovaone i prostora za pružanje psihološke pomoći, dječje igralište i niz drugih detalja nužnih za funkcioniranje ovakvog objekta. Rekonstruirana zgrada za organizirano stanovanje bit će opremljena i dizalom koje će omogućiti osobama s invaliditetom nesmetano korištenje svih sadržaja. Također, provedbom projektnih aktivnosti bit će organizirana edukacija o ravnopravnosti spolova, kazali su u Gradu, napomenuvši da su se na ovaj korak odlučili kako bi, svjesni težine i kompleksnosti njihove situacije, poboljšali uvjete smještaja djece i žena žrtava nasilja. (KAPortal)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal