Aktualno Županija

Izvođač radova na Dubovcu “zaboravio” na prolaz za pješake pa ga osigurao Grad, kao i parking za stanare

Nova faza radova na rekonstrukciji D-6, na Dubovcu, donijela je novu regulaciju prometa, ali ne i prolaz za pješake: izvođač radova na to je “zaboravio” pa je uskočio Grad, osigurao im koridor, a stanarima parking.

Doznaje se to iz priopćenja iz Ureda gradonačelnika u kojem stoji:- Od prošlog vikenda na snazi je nova prometna regulacija zbog rekonstrukcije prometnice D6 čiji investitor su Hrvatske ceste, a izvođač tvrtka Euroasfalt.

Zbog poteškoća nastalih uslijed radova i činjenice da izvođač radova na gradilištu nije osigurao pješački koridor Grad Karlovac trenutno je intervenirao i poduzeo sve potrebne mjere kako ne bi bila ugrožena sigurnost pješaka, posebno djece koja pohađaju malu školu na Dubovcu u Ul. A. Nemčića.Zbog toga su hitno poduzeti sljedeće koraci; koridor za pješake osiguran je od Pivovare, lijevim nogostupom prema gradu, do asfaltiranog dijela Marmontove ulice, udaljenog od gradilišta, a iscrtan je i dodatni pješački prijelaz kod Pivovare. Pješački koridor ide preko Marmontove prema Nacionalnom svetištu sv. Josipa i dalje uz Pastoralni centar do male škole na Dubovcu.

Dodatno, prometni redari Grada Karlovca svaki dan nadziru koridor i sigurnost djece u terminima od 7:30 do 8 sati, od 11 do 14 sati, a prometna policija PU Karlovačke od 17 do 19 sati.

Nadalje, s obzirom na zamolbu stanara stambenih kuća na aktivnom dijelu gradilišta kojima je onemogućen pristup vozilom do dvorišta, osigurano je parkiranje na javnom parkiralištu kod Nacionalnog svetišta te je Grad angažirao zaštitarsku tvrtku zbog bojazni stanara za sigurnost njihovih vozila. Zaštitarska tvrtka parking osigurava od 20 do 6 sati sve do 12. 4. kada se očekuje da izvođač radova završi, odnosno asfaltira dionicu Marmontove aleje od Ul. R. Boškovića do križanja ulica. J. M. Šporera i A. Nemčića.

Apeliramo na sve vozače da poštuju prometnu regulaciju i ne voze u suprotnom smjeru jer time stvaraju dodatne probleme svim sudionicima u prometu i ugrožavaju sigurnost pješaka, a stvaraju i velik sigurnosni rizik kada to čine u krugu Pivovare kroz čije parkiralište je „probijena“ privremena prometnica.

Još jednom zahvaljujemo svima na strpljenju, a posebno prometnoj policiji na suradnji koja se aktivno uključila u regulaciju prometa i kontroli sigurnosti pješaka na D6. Grad Karlovac će i nadalje pratiti situaciju na gradilištu kao i dosad i po potrebi intervenirati u skladu sa svojim ovlastima kako bi stanovnicima što više olakšao radne i životne okolnosti do konačnog završetka projekta rekonstrukcije D6, poručili su.(KAportal)