Aktualno OG sada Ogulin

Od danas “Lomošćanskim” mostom mogu prometovati vozila ukupne mase do 20 tona!

Nakon što smo u utorak  objavili priču o lošem stanju u kojem se nalazi most koji spaja ulicu B. Frankopana i Lomošćansku cestu, u srijedu poslijepodne je na njemu postavljen znak pored oštećenja koje je vidljivo na samom nogostupu. Danas, tijekom prijepodneva, na mostu je postavljen i prometni znak kojim se dozvoljava prometovanje vozilima ukupne mase do 20 tona. Niže u ulici B. Frankopana i Lomošćanskoj cesti, postavljeni su i prometni znakovi koji sugeriraju pješacima da se preko mosta kreću onom stranom nogostupa na kojoj nema oštećenja. Neslužbeno doznajemo da su na teren izašli i nadležni inženjeri, a, također neslužbeno, doznali smo i da je u planu  sanacija oštećenja na nogostupu.
Inače, na loše stanje u kojem se nalazi ovaj most i prijašnje i sadašnje garniture ogulinske gradske vlasti, od 2009. godine do danas, upozoravaju nadležne u karlovačkom ŽUC-u. Još čekamo odgovore na pitanja koja smo u utorak uputili nadležnima u ŽUC. Zanimalo nas je, podsjećamo, slijedeće:
1. Jesu li upoznati sa stanjem u kojem se danas nalazi most prema Lomošćanskoj cesti?
2. Zašto od 2009. godine izostaje reakcija Županijske uprave za ceste?
3. Kada je posljednji put izvršen pregled statike i konstrukcije samog mosta?
4. Ukoliko je učinjen takav pregled, što su pokazala izvješća – je li most siguran za prometovanje, posebno teških teretnih vozila?
5. Planira li se uskoro, i, ako da, kada točno sanacija mosta prema Lomošćanskoj cesti?
Odgovor od nadležnih iz ŽUC-a još čekamo, javlja Radio Ogulin.

OGportal dodaje još pitanja: s obzirom da se radi o županijskoj prometnici kojoj prolazi mnoštvo velikih i teških teretnih  vozila, među kojima, primjerice, i kamiona s prikolicama Hrvatskih šuma punih trupaca (koji uvelike prelaze dozvoljenu ukupnu masu od 20 tona) hoće li policija vršiti kontrolu poštivanja tog prometnog ograničenja, te kojim će sada alternativnim prometnicama svi ti kamioni prometovati?

Takve upite poslali smo Županijskoj upravi za ceste i Policijskoj upravi Karlovačkoj.