Aktualno Sport

‘Zašto ne bismo imali šanse. Pa, u nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti‘, rekao je Dinamov stoper.

MODRI ŽELE ŠOKIRATI MOURINHA & CO.: ‘NEĆE ME U ZADNJE VRIJEME, ALI VOLIO BIH VEČERAS ZABITI TOTTENHAMU!‘

Modri danas u Londonu igraju veliku utakmicu. Ne samo zbog toga što je protivnik Tottenham s karizmatičnim Joseom Mourinhom, već i zbog činjenice da se radi o prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Plasman u ovu fazu ovog natjecanja je uspjeh, za naklon do poda. Međutim, danas i u uzvratu za sedam dana u plavom maksimirskom domu Modri mogu ispisati povijest. Izbaciti Spurse bilo bi – grandiozno! Ova generacija danas može napraviti prvi korak prema povijesti, može svoja imena upisati na vječnu listu najvećih koji su odijevali plavi dres.

  • Za sve nas je čast što smo došli do osmine finala Europske lige. Vjerujemo da ćemo se danas u Londonu pokazati u pravom svjetlu, znam da ćemo dati sve od sebe i imamo se pravo nadati čudu. Možemo proći!

To su rečenice koje nam je pred početak velikog Dinamovog europskog ispita i izazova kazao kapetan Arijan Ademi. Priča nam Ademi da je pogledao dosta utakmica Spursa…

  • Igraju jako lijep nogomet, pogotovo mi imponira njihova tranzicija igre. Opasni su sa svih strana. Zaista imaju top igrače. Mi moramo biti bolji nego što smo dosad bili u Europskoj ligi, a dosad smo zaista bili – dobri! Nadam se da mi to možemo. Definitivno, s njima se možemo potući! Da, i napraviti nešto.

Nikako me neće
Ove sezone Arijan Ademi se često nalazi u prilikama za postizanje pogodaka, ali nekako ga ne ide – ili mu vratari brane nemoguće, ili lopta promaši cilj za koji centimetar. Što misli, može li mu se sve vratiti u Londonu? E, to bi bila priča…

  • Nikada u karijeri nisam u tako malo vremena bio u toliko prilika. Ali, stvarno me nikako neće. Zabio sam protiv Slavena Belupa na prazan gol. Srećom da je bio prazan, ha, ha, ha… Volio bih zabiti večeras u Londonu, ali nije mi to preokupacija, neka zabiju drugi, a ja ću za njih odraditi defenzivu i sve ostalo što im treba.

Je li momčad dovoljno tjelesno spremna za okršaj s Tottenhamom koji igra u iznimno snažnom ritmu?

  • Tjelesno smo dobro. Uvjeren sam da ćemo biti pravi večeras. Ne zamaram se s time u kojem će sastavu igrati Spursi jer u momčadi Josea Mourinha igraju sve klasni igrači. Nego, ovaj Dinamo može daleko u Europi, stojim pri tome. Bez obzira što smo dobili jednu od dvije najbolje momčadi u Europskoj ligi, druga je Manchester United. Njihov trener Jose Mourinho je pobjednik i uvijek ide po trofej u bilo kojem natjecanju. No, i mi želimo dalje – zaključio je Ademi.
    Luka Ivanušec također emitira optimizam i veli nam da je u momčadi sjajna atmosfera.
  • U zadnje vrijeme smo nanizali mnogo pobjeda. Današnji sraz je nagrada svima nama za ovo što smo dosad napravili. Vidjet ćemo gdje smo u odnosu na sve ove velike momčadi. Idemo uživati u nogometu na velebnom stadionu – kaže Ivanušec.

Mogu li Modri parirati Spursima?

  • Mislim da možemo. Znate kako se kaže… Lopta je okrugla. Držim da imamo svoje šanse. Do sada smo u Europi zabili mnogo pogodaka, a primili jako malo. Zaista igramo jako dobru obranu, zato vjerujem u nas.

Ipak, budimo realni, kad se pogleda roster Tottenhama, djeluje pomalo zastrašujuće?

  • Složio bih se da na papiru to izgleda tako. Igraju u Premiershipu, dokazali su da mogu pobjeđivati svakoga. Znamo svi tko je Tottenham, ali mi idemo bez bijele zastave u Londonu odigrati dobru utakmicu.
    Sve se poklopilo
    Ivanušec igra na desnom krilu, kako se osjeća na toj poziciji?
  • Svakom utakmicom sve bolje i bolje. Učim neke kretnje, tražim dubinu i loptu u prostor. Trener Mamić od Majera i mene traži da mijenjamo pozicije, tako da zbunjujemo suparnike. To zaista dobro funkcionira.

Možete li danas zbuniti Josea Mourinha?

  • Nadam se da hoćemo!

Inače, prije europskih utakmica, Ivanušec obično zablista u HNL-u. Prije Krasnodara sjajan je bio u derbiju s Osijekom, protiv Rijeke je također bio izvrstan…

  • Definitivno imam samopouzdanja. A i sve se dobro poklopilo. Drago mi je da na svakoj utakmici igram sve bolje i bolje. Neka tako bude i večeras u Londonu.
    Imamo svoje adute
    Kevin Theophile-Catherine super igra u paru s Rasmusom Lauritsenom. Dinamov stoperski dvojac važna je karika momčadi. Danas će biti na ogromnim iskušenjima, za njih će to biti ogroman izazov.
  • Očekuje nas veliki okršaj s velikom momčadi na fantastičnom stadionu – kazao nam je u uvodu Theophile-Catherine.

Kad smo ga pitali ima li Dinamo šanse protiv Mourinhove momčadi, samo se nasmijao…

  • Zašto ne bismo imali šanse? U nogometu se često događa da ne pobjeđuju favoriti ili oni za koje se misli da su favoriti. Spursi imaju odličnog vratara, obranu, veznu liniju, ubojit napad. Svuda su dobri, ali zar nismo i mi?

Za suparnika će imati Harryja Kanea. Kako zaustaviti tog igrača, klasnog engleskog reprezentativnog napadača?

  • Nije to okršaj između Kanea i mene. Igraju Tottenham i Dinamo. Plašim li se Tottenhama? Zašto bih se plašio? Nema straha. Igramo nogomet, kao i oni. Dobri smo, zaista ne vidim razloga da se bilo koga plašimo, pa tako niti Tottenhama. Sve u redu…

Oni su jaka momčad, imaju na klupi velikog trenera Mourinha, u momčadi imaju vrhunske igrače. Ali, i mi imamo svoje adute. No, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će im biti protiv nas, a i mi ćemo dobro viidjeti što možemo pružiti protiv jedne takve momčadi.

Što očekuje u Londonu?

  • Očekujem da ćemo igrati dobro, da ćemo dati sve što možemo dati, a na kraju ćemo vidjeti kako će završiti. Konačno, igra se i uzvrat, zar ne? Danas je u Londonu samo prvo poluvrijeme, drugo se igra u Zagrebu. Imamo šansu, definitivno imamo…(sportske.jutarnji.hr)