Aktualno Županija

Na području Tounja i na Turnju-pronađene ukupno četiri ručne bombe i 16 komada raznog streljiva

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i jedna prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom.

Temeljem dojava građana policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke su jučer 11. ožujka na području Tounja i Karlovca, izvršili uklanjanje pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava. Naime, u prirodi u mjestu Ključ i na Turnju pronađene su ukupno četiri ručne bombe i 16 komada raznog streljiva.

“Podsjećamo građane na akciju „ Manje oružja – manje tragedija“ koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi”-kažu u policiji.