Aktualno OG sada Ogulin

Domitrović: Ovo je gospodarski kriminal koji je Karlovačka županija učinila prema gradu Ogulinu

20210313_091102Danas je održana konferencija za medije gradonačelnika Grada Ogulina Dalibora Domitrovića i to na županijskoj cesti oznake 34101, uz armiranobetonski most na početku Lomošćanske ulice, odnosno na kraju ulice Bernardina Frankopana.
Tema konferencije, kojoj su nazočili i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja,  bila  je postavljanje prometnog znaka 20 t, odnosno zabrane prometovanja vozilima čija je masa veća od 20 tona, prije i poslije ovog mosta, odnosno iz oba prometna smjera. Znak je postavila Županijska uprava za ceste (ŽUC), te je time stvorila brojne probleme poduzetnicima koji posluju u poslovnoj zoni Žegar, tvrtkama Bjelin, Metis, pilanama, kao i građanima Ogulina.

U uvodnom dijelu gradonačelnik Domitrović je naglasio da je ovo gospodarski kriminal koji je Karlovačka županija učinila prema gradu Ogulinu, jer je ovo vrlo značajna prometnica, a o tome Grad nije čak ni obavješten:

Odgovarajući na pitanja novinara, Domitrović je rekao da je i bivša gradska vlast, još 2009. tražila sanaciju mosta, a isto je učinjeno i 2017. U tom vremenu samo je pobojana ograda! Čiji je most, on ne zna, pa sve naziva “apsurdistanom”:

Gradonačelnik Domitrović nije htio odgovoriti kakva je bila suradnja gradske vlasti sa Županijskom upravom za ceste,   ali je to učinio njegov zamjenik Daniel Vukelja, podsjetivši da ovo nije jedini problem sa ŽUC-om:

I dok se čeka daljnji razvoj situacije, najveći problem za Ogulin bit će  kamionski promet koji će se u cijelosti odvijati Bolničkom ulicom, gdje se osim bolnice i  Doma za stare i nemoćne, nalazi i Prva osnovna škola. Osim toga, s obzirom da znak o zabrani prometovanja za vozila ukupne mase veće od 20 tona nije postavljen ranije, doći će do situacije da kamion s ukupnom masom većom od 20 tona dođe skroz do mosta, i tek tada, na početku samog mosta ugleda znak da ne smije preko mosta, a kako se nema se gdje okrenuti morat će voziti unatrag do prve prilike za okretanje, primjerice do parkirališta Lidla?!