Aktualno Sport

1.Hrvatska liga kuglačica, 14.kolo – Ogulin – Zagreb 1:7 (3291:3353)

Kuglačice Ogulina doživjele su još jedan prvoligaški poraz koji ih udaljava od borbe za opstanak u društvu najboljih. U subotu su u kuglani Klek izgubile od ekipe Zagreba po bodovima uvjerljivo, sa 7:1, ali po svemu ostalom bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj je našim kuglačicama nedostajalo sreće. Naime, u setovima je bilo neriješeno, 12:12, a u čunjevima samo 62 razlike za gošće.
Kuglačice Ogulina, većina njih, odigrala je vrlo dobro. U prvom paru Barbara Žilić posustala je tek u posljednjim bacanjima i izgubila od Polanšćak za samo 2 čunja razlike (565:563), a slično se dogodilo i Mariji Neralić koja je izgubila od Šimić sa samo 4 drva razlike (590:586).
Izjednačena borba nastavila se i u drugom paru: Branka Neralić uspjela je osvojiti bod pobijedivši Špiljar sa 556:552, dok je Marica Bokulić, nakon odličnog početka, na kraju ipak izgubila od Lončarević/Belošević sa 552:536.
U posljednjem trećem paru Marija Paušić je tijesno izgubila od Tee Miljković (556:542), no najmlađa Petra Stipetić loše je počela, zamijenila ju je Ana Karas kojoj također nije išlo, a završila je Mirjana Orelj, sve zajedno samo 500 čunjeva, dok je njihova protivnica Vicković srušila 530 čunjeva. Dakle, vrlo dobra igra, ali i dosta nesreće za ogulinske kuglačice koje su tako propustile osvojiti važne bodove za opstanak u 1.ligi.
Četiri kola prije kraja prvenstva, kuglačice Ogulina su na posljednjem 10.mjestu sa 5 bodova, Split, Siscia i Podravka su ispred sa 8 bodova. U 15.kolu iduće subote naše kuglačice gostuju u Koprivnici kod Podravke, koju su pobijedile u jesenskom dijelu prvenstva.