Aktualno OG sada Ogulin

Na današnji dan napustio nas je general Petar Stipetić

Pero-Stipetić odora ist

Upravo na današnji dan, prije tri godine, godine napustio nas je veliki čovjek i prijatelj, počasni građanin Ogulina, general Petar Stipetić. Dva mjeseca prije no što nas je zauvijek napustio, pretrpio je težak moždani udar, od kojeg se, na žalost, nije oporavio.
Pamtimo ga po njegovoj iskrenosti, susretljivosti, zaslugama u Domovinskom ratu koje je teško navesti u tek nekoliko rečenica. U povijest je ušao kao hrvatski general kojemu se 8. kolovoza 1995. predao srpski korpus.

Volio je svoj rodni Ogulin, često dolazio u vikendicu na Sabljacima, tamo provodio dane pecajući ribe i uživajući sa suprugom i kćerkom. Čest gost bio je na Radio Ogulinu i OGportalu. Rado su ga svi slušali i čitali, zadivljeni njegovom mirnoćom i načinom na koji se obraćao onima koji su ga htjeli čuti.

Nakon komemoracije u Domu HV-a Zvonimir general Petar Stipetić ispraćen je na vječni počinak 20. ožujka na groblju Mirogoj.  Na komemoraciji je istaknuto kako je otišao izniman čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Hrvatske vojske te obrani i uspostavi samostalne i slobodne Republike Hrvatske. “Svoje iskustvo i znanje usmjerio je na stvaranje i izgradnju pobjedničke Hrvatske vojske, a njegov doprinos u Oluji i konačnom oslobađanju domovine bio je golem”, istaknuo je tom prigodom tadašnji ministar Krstičević.

Našeg sugrađanina na posljednji počinak ispratili su tog dana  rodbina, prijatelji, suborci i Ogulinci koji su na sahranu stigli autobusom, a na sahrani i u počasnoj straži sudjelovala je i delegacija Grada Ogulina. Uz njih, generalu Stipetiću odali su počast i brojni predstavnici društvenog, vojnog i političkog života Hrvatske.

Posljednje objavljeno

Novi potres u Hrvatskoj, epicentar mu je bio blizu Karlovca: ‘Zatutnjalo je, a onda i zaljuljalo’

OgPortal

Troje članova svemirske postaje sigurno sletjelo na Zemlju

OgPortal

Bolnica Karlovac od ponedjeljka prima samo hitne i onkološke pacijente: Imamo prostora i opreme, ali ljudski nam kapaciteti nisu bezgranični

OgPortal

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

OgPortal

Milanović o Berošu: Očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši

OgPortal

Draženka Polović kandidatkinja za gradonačelnicu, Dimitrije Birač za zamjenika: Nemamo ortake, ni svoje ljude, nego sugrađane i suradnike koji žele Karlovac jednakih prilika za sve

OgPortal