Aktualno OG sada Ogulin

Na današnji dan napustio nas je general Petar Stipetić

Upravo na današnji dan, prije tri godine, godine napustio nas je veliki čovjek i prijatelj, počasni građanin Ogulina, general Petar Stipetić. Dva mjeseca prije no što nas je zauvijek napustio, pretrpio je težak moždani udar, od kojeg se, na žalost, nije oporavio.
Pamtimo ga po njegovoj iskrenosti, susretljivosti, zaslugama u Domovinskom ratu koje je teško navesti u tek nekoliko rečenica. U povijest je ušao kao hrvatski general kojemu se 8. kolovoza 1995. predao srpski korpus.

Volio je svoj rodni Ogulin, često dolazio u vikendicu na Sabljacima, tamo provodio dane pecajući ribe i uživajući sa suprugom i kćerkom. Čest gost bio je na Radio Ogulinu i OGportalu. Rado su ga svi slušali i čitali, zadivljeni njegovom mirnoćom i načinom na koji se obraćao onima koji su ga htjeli čuti.

Nakon komemoracije u Domu HV-a Zvonimir general Petar Stipetić ispraćen je na vječni počinak 20. ožujka na groblju Mirogoj.  Na komemoraciji je istaknuto kako je otišao izniman čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju Hrvatske vojske te obrani i uspostavi samostalne i slobodne Republike Hrvatske. “Svoje iskustvo i znanje usmjerio je na stvaranje i izgradnju pobjedničke Hrvatske vojske, a njegov doprinos u Oluji i konačnom oslobađanju domovine bio je golem”, istaknuo je tom prigodom tadašnji ministar Krstičević.

Našeg sugrađanina na posljednji počinak ispratili su tog dana  rodbina, prijatelji, suborci i Ogulinci koji su na sahranu stigli autobusom, a na sahrani i u počasnoj straži sudjelovala je i delegacija Grada Ogulina. Uz njih, generalu Stipetiću odali su počast i brojni predstavnici društvenog, vojnog i političkog života Hrvatske.