Aktualno Županija

U Karlovcu nema zbrinjavanja biootpada! Grane, lišće i travu predati Zelenilu, ali ćete “masno” platiti: Nemamo kompostanu, ne možemo to prerađivati

– Ne može Čistoća odvesti, ne mogu ja odvesti Zelenilu i što mi preostaje? Da malo po malo bacam u smeće ili zapalim to, pita se Karlovčanin, jedan od mnogih koji ovih dana muku muči s bio otpadom, granama nakon orezivanja voćki, ukrasnog grmlja itd.

Nije tako samo s granama, već i s lišćem, travom i slično. Karlovčanima će biootpad zbrinuti Zelenilo, ali po paprenoj cijeni – čak 300 kuna za kubni metar. Jer, dok božićna drvca ova gradska tvrtka skuplja i zbrinjava besplatno, ostali biološki otpad ne, jer njegovo zbrinjavanje i ona plaća drugoj tvrtki. Naime, sama nema kompostanu.- Tvrtka Zelenilo d.o.o. pruža uslugu čišćenja i odvoza lišća, trave i granja po cijeni od 300,00 kuna s PDV-om po kubnom metru. Tvrtka Zelenilo d.o.o. ima ugovor s tvrtkom Bio direkt d.o.o. za daljnje zbrinjavanje bio otpada, odgovorili su nam iz Zelenila.

Kažu i da tvrtka Zelenilo d.o.o. nema kompostanu, te da nisu u mogućnosti obavljati preradu.A dobro bi im kompost došao jer se, između ostalog, bave i uzgojem cvijeća, ukrasnog grmlja, stablašica, a godišnje izgoje i više od 100 tisuća komada. (KAportal)