Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska bolnica uspješno podmiruje račune za lijekove, te nema problema u opskrbi

bolnica-ogulin

Veledrogerije su početkom mjeseca ponovno upozorile na povećanje duga, odnosno na nastavak neplaćanja isporučenih lijekove. U samo mjesec dana dugovi za lijekove porasli su s 5,2 milijarde na više od 6 milijardi kuna.

Tako je HUP 5. ožujka izvijestio kako su veledrogerije, svaka u skladu sa svojim internim propisima, započele s uvjetovanom isporukom lijekova i medicinskih proizvoda prema zdravstvenim institucijama koje svoje obveze ne podmiruju redovito. Najgora situacija je kod dvadesetak bolnica čiji dug je premašio godinu dana.

Dugovi bolnica dosegli su 4,5 milijardi, a ljekarnama 1,5 milijardi, za što predstavnici veledrogerija kažu da je neodrživo stanje i da su nužne promjene koje će konačno prekinuti stalni rast dugova u zdravstvenom sustavu.

Zanimalo nas je kakva je situacija s našom Općom bolnicom i bolnicom branitelja Domovinskog rata Ogulin, kolika su dugovanja i ima li poteškoća sa lijekovima.

Iz odgovora kojeg smo dobili, saznajemo da trenutno dugovanje bolnice za lijekove i potrošni medicinski materijal iznosi 2.464.699,00 kuna, a od toga je dospjelo 1.689.198,00 kn. Ugovoreni rokovi plaćanja iznose 60 dana, a najveći dio navedenog dospjelog duga je starosti do 90 dana, tako se može reći da bolnica u zadovoljavajućem ritmu i uspješno vrši podmirivanje potraživanja. Stanje opskrbe lijekovima i potrošnim medicinskim materijalom u ljekarni ustanove je normalno, što znači da nema nikakvih obustava niti restrikcija, pa prema trenutačnoj situaciji pacijenti ogulinske bolnice ne trebaju biti zabrinuti zbog eventualne nestašice lijekova.

Posljednje objavljeno

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježeno 2.698 novih slučajeva, preminule 44 osobe

OgPortal