Aktualno OG sada Ogulin

Provedba projekta “Bajkovita zima uz ognjište” počinje  sutra

“Snježne pahulje i nešto niže temperature najbolja su najava posljednjeg zimskog tjedna ove godine, a ujedno i savršena kulisa za naš projekt “Bajkovita zima uz ognjište”. Ima li čarobnijeg načina za obilježavanje kraja zime i dočeka Svjetskoga dana pripovijedanja od pripovijedanja uz toplo ognjište?”- pitaju se u Ivaninoj kući bajke, te donose lijepe vijesti.

Naime, projekt “Bajkovita zima uz ognjište” realizira se u Godini čitanja, te sufinancira sredstvima Ministarstva kulture i medija na temelju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republika Hrvatske za 2021. godinu.

bajke ikb

Provedba projekta započinje  sutra 16. ožujka, a trajat će do subote, odnosno Svjetskog dana pripovijedanja, koji se obilježava 20. ožujka. Tijekom tog razdoblja Ivanina kuća bajke bit će  domaćin renomiranim domaćim pripovjedačicama, koje će nas počastiti svojim pripovjednim umijećem u sklopu  projekt. Tako ćemo imati prilike slušati bajke koje će nam pripovijedati Margareta Peršić, Sandra Vukoja, Nevena Zuber i Sabina Gvozdić.

Pripovijedanje će uživo slušati  najmlađa publika, u ograničenom broju sukladno epidemiološkim preporukama, a ostatku javnosti bit će dostupno putem snimki u poslijepodnevnim satima: videozapis svakog pripovijedanja bit će dostupan istoga dana na  YouTube kanalu Ivanine kuće bajke, , internetskoj stranici i društvenim mrežama u 17 sati, a zvučni zapis svakog pripovijedanja moći će se poslušati u programu Radio Ogulina (96,6 MHz) od 18:00 sati.

U subotu, kada obilježavamo Svjetski dan pripovijedanja, zainteresirani posjetitelji moći će prisustvovati i na pripovijedanju uživo, s početkom u 10:30, uz prethodnu najavu na e-mail adresu [email protected] zbog ograničenog broja sudionika.

“Pozivamo vas da se i vi prepustite čarima zime i pripovijedanja, te da provedete posljednji zimski tjedan uz naše bajkovito ognjište”- poručuje ravnateljica Ivanine kuće bajke Tihana Turković.