Aktualno Županija

Pronašli piromana, 19-godišnjaka, koji je zapalio bivšu Pamučnu u Dugoj Resi

Policijski službenici Policijske postaje Duga Resa dovršili su kriminalističko istraživanje vezano za požar u tvorničkom kompleksu u Dugoj Resi.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom utvrđena je osnovana sumnja da je kao maloljetnik 7. travnja 2019. godine, u poslijepodnevnim satima, ušao u objekt tvorničkog kompleksa u Dugoj Resi gdje se nalaze radni strojevi te je u prizemlju pomoću upaljača i papirnatog kartona zapalio tkaninu namotanu na radnim strojevima uslijed čega je došlo do gorenja dijela tkanine, ali ne i širenja požara. Potom je na prvom katu zgrade pomoću upaljača zapalio tkaninu uslijed čega je došlo do širenja požara koji je zahvatio dio radnih strojeva i krovište. Nakon podmetanja požara mladić je napustio tvornički kompleks. Materijalna šteta nastala ovim događajem je 17.000.000 kuna.

Zbog sumnje da je 19-godišnjak počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu policija podnosi posebno izvješće.